Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un proiect românesc este în top 10 mondial proiecte care utilizează noile tehnologii pentru combaterea corupţiei

0

Proiectul românesc piatadespaga.ro, lansat de Asociaţia EPAS, a fost ales de norvegienii de la the engine room să facă parte dintr-un inventar de numai zece proiecte, din toată lumea, care utilizează noile tehnologii pentru combaterea corupţiei.

Sursa: piatadespaga.ro via www.theengineroom.org/anticorruption

 

Raportul a fost intocmit de the engine room, o fundaţie norvegiană de consultanţă non-profit pentru utilizarea tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor mobile în scopul promovării schimbărilor sociale, la comanda Conferinţei Internaţionale Anti­Corupţie (eveniment de anvergură, care se desfăşoară, la nivel global, din doi în doi ani).

„La mai puţin de şase luni după lansare, piatadespaga.ro a fost apreciat şi raportat de cei de la the engine roomîn secţiunea „colectarea datelor/raportări online,” fiind poziţionat alături de cel mai influent site din lume pe subiectul şpăgilor, ipaidabribe.com,” a declarat Codru Vrabie, preşedintele Asociaţiei EPAS.

„Raportul celor de la the engine room apreciază nu doar uşurinţa cu care se fac raportările, ci şi inovaţia privind informarea publicului cu privire la locurile unde serviciile publice se pot obţine cu cea mai mică şpagă sau chiar fără şpagă, adică exact aspectul competitiv pe care noi l-am introdus în această piaţă neagră a şpăgilor,” a adăugat Codru Vrabie.

„Site-ul a fost realizat folosind tehnologii web moderne, în special open source, este integrat cu platformele de socializare pentru a permite o răspândire mai rapidă a informaţiilor postate de utilizatori, iar navigarea este foarte uşoară,” a declarat, la rândul sau, Grigore Vlad, managing partner la firma BitStone, cea care a dezvoltat proiectul.

Piatadespaga.ro va avea, până la sfârşitul acestui an, şi o versiune optimizată pentru tablete şi telefoane mobile, pentru ca raportările să fie transmise şi mai uşor.

13_03_26_comunicat

Piatadespaga.ro îşi propune să traseze harta celor mai mici şpăgi din România, să-i scoată în afara pieţei pe cei care cer prea mulţi bani şi să-i determine să-şi reducă pretenţiile. Orice român poate intra şi raporta pe www.piatadespaga.ro unde a dat, dar şi unde nu a fost nevoit să dea mită, contribuind la transparentizarea pieţei şpăgilor din România.

Piatadespaga.ro a fost finanţat cu 5.000 de dolari americani de către Asociaţia TechSoup, în cadrul primei ediţii a competiţiei ReStart Romania, un proiect independent, apolitic, care doreşte să implice cetăţenii în rezolvarea online a unor probleme ale societăţii.

Piatadespaga.ro este un proiect al Asociaţiei EPAS, care are misiunea de-a inspira cetăţenii şi organizaţiile pentru a acţiona responsabil în spaţiul public. Proiectele EPAS pornesc de la nevoile şi problemele imediate ale cetăţeanului, oferind resurse inovatoare, obiective şi eficiente, prin colaborarea cu actori din mediul public şi din cel privat. Mai multe informaţii găsiţi pe www.epas.ro.

Comunicatul a fost redactat de voluntara noastră, Simona Dobre, căreia îi mulţumim încă o dată 🙂 În ordine alfabetică, acest comunicat a fost preluat sau reflectat de: Agora.roB365CapitalHunedoara meaManager.roZiare.com [plus o reacţie simpatică la Avrig.eu]

Erată: În varianta iniţială a comunicatului, the engine room era prezentată, în mod eronat, ca fiind o firmă californiană de consultanţă; confuzia s-a datorat faptului că the engine room, deşi este o fundaţie înregistrată în Norvegia, îşi ţine serverele în California.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.