Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou hub de oportunități pentru tinerii din Timișoara, care vor să dea o mână de ajutor comunităților din care fac parte

0

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) derulează proiectul ELAN – Incubator de imaginație civică pentru tineri, prin care oferă, prin inițiative culturale, spațiul și contextul necesare pentru ca tinerii din cartierele timișorene să-și facă vocea auzită prin găsirea de soluții și inițiative necesare comunității din care fac parte.

În urma unui hackathon online organizat pe 28 noiembrie 2020, s-a născut OpportUNITY – o platformă pune laolaltă oportunități de dezvoltare prin implicare în comunitate pentru tinerii din Timișoara. Un spațiu gândit de tineri pentru tineri unde se pot găsi posibilități de voluntariat, învățare și consiliere și care îi poate ghida pe cei care vor să genereze impact în societate.

În cadrul platformei, se vor putea căuta și propune oportunități de implicare civică, comunitară, socială și culturală, care să se plieze pe interesele și nevoile fiecăruia.

Platforma este disponibilă și poate fi accesată la adresa: https://elan.fitt.ro/opportUNITY/

În cadrul proiectului ELAN s-au derulat mai multe inițiative și acțiuni pentru a încuraja o cultură a civismului în rândul tinerilor, astfel că, în curând, pe site-ul programului ELAN: https://elan.fitt.ro se va putea vedea o instalație virtuală alături de portretele a 50 de tineri activi din Timișoara / România, care aspiră la implicare și mișcare a comunităților din care provin, alături de câteva filme ce prezintă scenarii realizate de tineri din 3 zone diferite ale Timișoarei, despre starea actuală și despre cum cred ei că va arăta cartierul lor peste 10 ani.

Mai multe detalii despre proiectul ELAN și despre cum încearcă să ofere un cadru ideal pentru ca tinerii activiști să aibă un spațiu în care să găsească soluții la dezvoltarea sănătoasă a Timișoarei, se găsesc pe https://elan.fitt.ro.

Proiectul ELAN este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, în cadrul apelului reprezentând angajamente din dosarul de candidatură Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Parteneri de proiect: Asociația Diogene, Pokret Gorana Vojvodine (PGV) și ANIBAR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.