Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un jurnalist american pe Valea Izei

0

Ziarul Gândul a relatat povestea unui jurnalist american care a petrecut mai bine de 1 an în Maramureş. Concluziile fotoreporterul Davin Elicsson sunt extrem de interesante! Relatăm în continuare un fragment din povestea relatată de ziarul Gândul. Mulţumim Lumebuna.ro pentru această ştire!

maramuresO mai fi auzit lumea despre profesionalismul unor jurnalişti occidentali, care, pentru a transmite reportaje cât mai realiste despre obiceiurile unor comunităţi exotice (beduini, călugări tibetani, pigmei sud-americani ş.a.m.d.), au petrecut săptămâni întregi în comunităţile respective. Dar fotoreporterul Davin Elicsson pare un personaj scornit de imaginaţia prodigioasă a unui romancier româno-american, îndrăgostit de rusticul românesc, mai exact de rusticul maramureşean. Davin s-a stabilit în România după ce a petrecut un an în familia unor ţărani din Vălenii de pe Valea Izei. Muncind cot la cot cu ei, integrându-se, cum ar veni, în peisaj. Acum locuieşte în Bucureşti, dar se întoarce des la „ai lui”.

Citeşte povestea completă pe gandul.info

(foto Florin Ghindă, Maramureş, 2008)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.