Un jurnalist american pe Valea Izei

0

Ziarul Gândul a relatat povestea unui jurnalist american care a petrecut mai bine de 1 an în Maramureş. Concluziile fotoreporterul Davin Elicsson sunt extrem de interesante! Relatăm în continuare un fragment din povestea relatată de ziarul Gândul. Mulţumim Lumebuna.ro pentru această ştire!

maramuresO mai fi auzit lumea despre profesionalismul unor jurnalişti occidentali, care, pentru a transmite reportaje cât mai realiste despre obiceiurile unor comunităţi exotice (beduini, călugări tibetani, pigmei sud-americani ş.a.m.d.), au petrecut săptămâni întregi în comunităţile respective. Dar fotoreporterul Davin Elicsson pare un personaj scornit de imaginaţia prodigioasă a unui romancier româno-american, îndrăgostit de rusticul românesc, mai exact de rusticul maramureşean. Davin s-a stabilit în România după ce a petrecut un an în familia unor ţărani din Vălenii de pe Valea Izei. Muncind cot la cot cu ei, integrându-se, cum ar veni, în peisaj. Acum locuieşte în Bucureşti, dar se întoarce des la „ai lui”.

Citeşte povestea completă pe gandul.info

(foto Florin Ghindă, Maramureş, 2008)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează