Un castel din Romania este pe locul II in lume in topul celor mai scumpe castele!

0

Publicația Forbes plasează castelul Bran pe locul II în Topul Forbes al celor mai scumpe castele de lume. Acum valoarea castelului ajunge la 140 de milioane de euro, crescând în ultimii trei ani de când a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg. În 2008 valora 60 de milioane de euro, scrie adevarul.ro, iar acum valoarea sa a ajuns la 140 de milioane.

Zilnic, mii de turişti trec pragul proprietăţii. Un bilet costă 25 de lei pentru un adult. Taxa de filmare este de 20 de lei. Turiştii pot cumpăra albume despre Bran şi cărţi în engleză, pregătite special pentru turiştii străni. Nu lipsesc nici vinurile de colecţie şi suvenirurile care contribuie semnificativ la încasări. Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cu peste 500.000 de vizitatori anual.

Sursa: aici.

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează