Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un alpinist român nevăzător pe Kilimanjaro

0

Un vis a devenit realitate! Alex Benchea, un tânăr nevăzător român a urcat, în premieră pentru țara noastră, pe Kilimanjaro – 5859 m.

Acum o lună Alex, care este legitimat la Clubul Climb Again, s-a hotărât să urce muntele. A strâns banii prin diverse donații publice, l-a convins pe Cosmin Andron să îl însoțească pe plafonul Africii, iar pe 10 decembrie a plecat să își împlinească visul. A reușit, iar astăzi revine acasă. Fericit și hotărât să treacă la următoarea provocare.

”Este un alpinist adevărat, un atlet  care are caracteristicile necesare alpinismului la altitudine și a fost o plăcere și o onoare să fiu ghidul unui tânăr român total nevăzător. Este o realizare pe care mulți dintre noi o considerăm imposibilă, dar Alex este printre acei oameni care visează la realitate și face orice pentru a-și împlini visele”, spune alpinistul Cosmin Andron. Alex Benchea și Cosmin Andron vor ateriza, în această seară, la ora 20.10 pe Aeroportul Internațional Otopeni. Îi vor aștepta la sosire și sportivii Lotului Național de Paraclimbing.

Alex va rămâne și mâine în București unde se va antrena alături de colegii de la centrul Climb Again, din Șoseaua Berceni, nr. 8, sector 4.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.