Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultramaraton de 250 de kilometri in Sahara beneficiul copiilor bolnavi de inima!

0

Paul Dicu a incheiat cu bine a cincea editie a Marathon des Sables la care a participat intre 5 si 11 aprilie in Sahara marocana. A alergat si in acest an cei 250 de kilometri ai ultramaratonului pentru a strange fonduri pentru copiii bolnavi de inima de care se ocupa Asociatia Inima Copiilor si a avut sprijinul NN Romania.

PaulDicu_InimaCopiilor

Au incheiat cu bine cursa si ceilalti trei romani care au avut curajul de a infrunta in acest an dogoarea desertului si traseul de cosmar al Maratonului Nisipurilor: Marian Vasile, la prima participare, dedicata tot Asociatiei Inima Copiilor, cu sustinerea Philips Romania, Cristian Craita siAndrei Gligor care, tot la prima participare in sprijinul Padurii Copiilor, a reusit o clasare excelenta.

Paul Dicu a incheiat pentru a cincea oara aceasta competitie, socotita drept cea mai dificila cursa de anduranta din lume, care si-a purtat participantii, pe parcursul a 6 zile, peste 249.4 de kilometri de dune, creste muntoase, ueduri si grohotisuri in desertul marocan. Cea mai lunga etapa a ultramaratonului, „etapa mitica”, cum este ea numita, a strabatut anul acesta impresionanta distanta de 92 km, concurentii avand la dispozitie doua zile si o noapte pentru a ajunge la sosire. A fost cea mai lunga etapa din istoria de 30 de ani a cursei si a fost o incercare dura pentru toti alergatorii.

„Am terminat! A fost urat, a fost frumos… Am medalia, deci a fost frumos! 
Stiu ca au alergat multi oameni odata cu mine, le multumesc, i-am simtit, ei m-au impins inainte!” – a spus Paul Dicu imediat dupa terminarea cursei.

Efortul lui Paul Dicu a fost dublat, cu energie si entuziasm, de 1.454 de oameni care au alergat „in pas cu Paul”: chiar in timp ce el alerga in Sahara, in parcuri, pe strazi, in sali de sport, alergatori amatori din toata lumea au alergat in pas cu el, reusind sa adune cu pasii lor, kilometru dupa kilometru, un total de aproape 23.000 km care vor fi rasplatiti de NN Romania cu o donatie de 20.000 Euro pentru Inima Copiilor. La fel ca in ultimii ani, compania este alaturi de Paul Dicu si copiii cu probleme cardiace.

„Pentru al patrulea an consecutiv, am alergat pentru Inima Copiilor in pas cu Paul. Am ales sa sustinem cauza Asociatiei Inima Copiilor fiind convinsi ca proiectele initiate, fie ca vorbim de modernizarea sectiilor din spitalele publice sau misiunile medicale, pot duce la un nivel superior calitatea serviciilor medicale de care beneficiaza copiii cu afectiuni cardiace. Ne-a impresionat numarul mare de oameni care au alergat saptamana trecuta si ne bucuram ca printre ei au fost si multi colegi de la NN Romania.” – Carmen Soare, Director Marketing NN Romania

Mai multe detalii despre cursa lui Paul si despre cursa pe care am alergat-o in pas cu el pot fi gasite pewww.inpascupaul.ro. Sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/PaulDicuMarathonDesSables.

Despre Asociatia Inima Copiilor

Inima Copiilor ajuta copiii bolnavi de inima, si nu doar pe ei, din 2006.

Principalele proiecte ale Asociatiei Inima Copiilor s-au derulat la Spitalul Marie Curie si au constat in construirea Centrului de Cardiochirurgie pediatrica (2009 – 2011), renovarea Sectiei de Cardiologie (2012), construirea Sectiei de Terapie intensiva nou-nascuti, amenajarea Sectiei de Neurochirurgie (in curs).

Inima Copiilor isi propune sa organizeze in 2015 mai multe misiuni in care sa fie operati copii, sa ajute echipa medicala sa invete mai mult si mai repede si sa ajuteCentrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie sa fie independent si performant cat mai curand.

Cum te poti implica in sustinerea proiectelor Asociatiei Inima Copiilor:

–    Poti face o donatie online: http://inimacopiilor.ro/doners_donations.php;

–    Un formular pentru2% din impozit ajuta la fel de mult. Mai multe detalii aici: http://inimacopiilor.ro/doners_donations.php.

Despre NN Romania

In Romania, grupul financiar olandez NN integreaza serviciile de asigurari de viata, pensii private si management al investitiilor oferite pana in prezent sub brandul ING. NN detine pozitiile de lider pe pietele locale de asigurari de viata si pensii private. Prezenta pe piata din Romania din 1997, NN este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata locala.

Initiata in 2010, atunci cand a fost creata o divizie dedicata in departamentul de marketing, strategia de responsabilitate sociala a NN Romania urmareste ca directii prioritare educatia, protectia mediului  si initiative care ofera sanse la viata. Implicare in proiecte care au ca scop principal oferirea de sanse la viata sau chiar salvarea vietilor persoanelor aflate in dificultate, este pentru noi o componenta fireasca a rolului pe care ni l-am asumat, completand atentia pe care o acordam clientilor nostri. Mai multe informatii pe www.nn.ro.

Despre Marathon de Sables

Anul acesta, Marathon des Sables a ajuns la editia cu numarul 30. Cursa, cu o lungime de aproximativ 250 km (anu acesta 249.4 km), este un ultramaraton extrem, in care concurentii trebuie sa faca fata nu doar soarelui nemilos (temperaturile pot urca si la 50 de grade Celsius), ci si obligatiei de a purta in rucsac tot ce le este necesar in cele 7 zile de alergare. Kitul obligatoriu de supravietuire, hainele, sacul de dormit, mancarea pentru toata saptamana: fiecare alergator este responsabil de toate acestea, de la startul primei zile pana la sosirea din ultima etapa. De obicei, greutatea unui astfel de rucsac la start ajunge la 11 kg. Organizatorii cursei ofera doar apa strict rationalizata, adapost in corturi berbere si asistenta medicala la nevoie. Traseul cursei este impartit in 6 etape zilnice cu lungimi intre 30 si 40 km, cea mai lunga dintre etape a avut anul acesta lungimea record de 92 km. Mai multe informatii pe marathondessables.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.