Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultimele 10 zile pentru a propune un eveniment de tehnologie în cadrul Meet and Code: finanțări de peste 250.000 Euro pentru ONG-uri

0

România se va afla din nou pe harta Europe Code Week, între 6 și 21 octombrie 2018. Organizațiile nonprofit pot primi finanțare de 300 de euro pentru un eveniment de tehnologie sau programare prin inițiativa Meet and Code, coordonată în România de Asociația Techsoup. www.meet-and-code.org


Meet and Code, inițiativă aflată deja la a doua ediție, este inițiată și finanțată de compania SAP în parteneriat cu Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen și alți parteneri TechSoup Europe. În România, Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România.

În 2017, Meet and Code a însemnat la nivel european peste 600 de evenimente organizate în timpul Europe Code Week – Săptămâna Europeană a Programării.

Anul acesta, termenul limită pentru înscrierea propunerilor de evenimente este 15 septembrie 2018. Până în acest moment, au fost deja selectate 17 organizații pentru finanțare pentru a organiza 20 de evenimente de tehnologie și programare. Le puteți descoperi aici: https://www.meet-and-code.org/ro/ro/explore

Trimiterea propunerilor de evenimente

Organizații neguvernamentale pot propune evenimente de tehnologie și programare pe www.meet-and-code.org până pe 15 septembrie 2018.

Pentru finanțări pot aplica doar organizaţii non-profit legal înființate în România, inclusiv asociații comunitare, asociaţii de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori sau organizații din domeniul educației. Fiecare propunere selectată pentru finanțare va primi o sumă de până la 300 euro pentru a fi implementată.

Evenimentele organizate în cadrul Meet and Code se vor adresa copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 24 de ani care vor fi introduși în lumea tehnologiei și a programării într-un mod distractiv. Scopul evenimentelor este acela de a arăta cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viaţă noi idei cu ajutorul codului.

Inițiativa Meet and Code sprijină evenimente de tehnologie și programare în 22 țări europene: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția și Ucraina.

Nou în ediția 2018: premiile Meet and Code pentru cele mai bune evenimente

Anul acesta, Meet and Code caută cele mai creative și originale evenimente din toate cele 22 de țări participante. Premiile se vor acorda pentru 3 categorii: Kick and code, Innovation și Diversity.

În cadrul fiecărei categorii, la nivel internațional, vor fi premiate 5 evenimente. Doi reprezentanți din fiecare organizație câștigătoare vor fi invitați la un eveniment final de două zile la sediul companiei SAP din Walldorf. În plus, primul câștigător din fiecare categorie va primi un premiu de 2.500 de euro.

Inițiatorii Meet and Code

Inițiativa Meet and Code este susținută de Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen, Asociația Techsoup și alte organizații partenere din reţeaua TechSoup Europe. În România, inițiativa Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup.

Compania SAP facilitează inițiativa Meet and Code oferind suport financiar și alte resurse.

TechSoup Europe face parte din reţeaua TechSoup Global Network și este un conector între universul noilor tehnologii și implementarea de schimbări în societate. Reţeaua din Europa este formată din 28 de organizaţii partenere care sprijină 250,000 de organizaţii non-profit în 48 de ţări.

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.