Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima săptămână de înscrieri la competiția cu premii totale de 2 milioane de dolari

0

Înscrierile la Premiile Holcim pentru Construcții Durabile mai pot fi făcute până  pe 24 martie.

Ultima săptămână de înscrieri la competiția cu premii totale de 2 milioane de dolari.

Stampila Holcim Awards

Cea de-a patra ediție a Premiilor Holcim pentru Construcții Durabile, una dintre cele mai importante competiții dedicată construcțiilor durabile, din punct de vedere al reputației și acoperirii internaționale, își închide porțile pentru înscrieri pe 24 martie 2014, la ora 16:00, ora României.

holcim foundation

Competiția oferă premii totale în bani în valoare de 2 milioane de dolari, iar înscrierile proiectelor se pot face online, la adresa www.holcimawards.org. Specialiștii români din construcții mai au doar șapte zile la dispoziție pentru înscrierea la una din cele două categorii ale competiției.

Categoria „Main“ se adresează arhitecților, proiectanților, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor și firmelor de construcții care oferă soluții durabile la problemele tehnologice, de mediu, socio-economice și culturale care apar în cadrul construcțiilor contemporane. Una dintre principalele cerințe ale înscrierii în acest concurs o reprezintă nivelul avansat de proiectare, cu o probabilitate ridicată de execuție, iar data începerii construcției să nu fie înainte de 1 iulie 2013.

Cea de-a doua categorie, „Next Generation” vizează tinerii profesionişti şi studenţi, ale căror proiecte contribuie la dezvoltarea durabilă în arhitectură, construcţii, inginerie civilă, peisagistică şi proiectare urbană, precum şi în domeniul materialelor şi tehnologiilor de construcţii. Autorii trebuie să fie născuți între 2 iulie 1982 şi 24 martie 1996, iar construcţia proiectului nu trebuie să fi început înainte de 1 iulie 2013.

Concursul este organizat de Fundaţia Holcim pentru Constructii Durabile, cu sediul în Elvetia, desfășurându-se concomitent în cinci regiuni ale lumii în 2013/14, urmat apoi de o etapă globală în 2015. Anunţarea câştigătorii regionali se va realiza în cadrul ceremoniilor Holcim Awards, care vor avea loc la sfârşitul anului 2014 la Moscova (pentru regiunea Europa), Toronto (America de Nord), Medellín (America Latină), Beirut (Africa Orientul Mijlociu) şi Jakarta (Asia Pacific).

Versiune optimizată pentru înscrieri online


Un ghid amănunţit al înscrierii la Premiile Holcim este disponibil online, la www.holcimawards.org/guide, unde oricine poate afla, pas cu pas, condiţiile de participare. Procesul optimizat cuprinde un formular de înscriere interactiv, realizat în engleză, care trebuie să conţine informaţii despre autori, un rezumat al proiectului şi răspunsul la „criteriile cheie” ale construcţiilor durabile, detalii tehnice, precum şi imagini sau ilustraţii ale proiectului.

Arhitecţi si academicieni de renume vor juriza competiţia internaţională

Toate înscrierile sunt evaluate de jurii independente din cinci regiuni ale lumii, folosind un set de „criterii cheie” ale construcțiilor durabile, ce iau în considerare performanţa economică, socială şi de mediu, precum şi impactul contextual/estetic şi inovaţia/transferabilitatea. Experții internaționali sunt reprezentaţi de Jean-Philippe Vassal (pentru regiunea Europa), Toshiko Mori (America de Nord), Bruno Stagno (America Latină), Howayda Al-Harithy (Africa Orientul Mijlociu) şi Rahul Mehrotra (Asia Pacific). Lista completă cu membrii juriului este disponibilă la: www.holcimawards.org/juries

Universităţi tehnice de renume mondial sprijină competiția

Holcim Awards se bucură de susținerea unora dintre cele mai importante universităţi tehnice din lume care susţin întalnirile juriului. Institutul Federal de Tehnologie din Elveţia (ETH Zurich) coordonează Centrul de Competenţe Tehnice al Fundaţiei Holcim. Alte universităţi partenere sunt: Massachusetts Institute of Technology (SUA), Tongji University (China), Universidade de São Paulo (Brazilia), University of the Witwatersrand (Africa de Sud), Universidad Iberoamericana (Mexic), Ecole Supérieure d’Architecture de Casablanca (Maroc), Indian Institute of Technology (IIT Bombay), American University of Beirut (Liban), Tsinghua University (China) şi University of Melbourne (Australia).

Peste 150 de proiecte câştigatoare

Mai bine de 40 de ţări au concurat, în ultimii 10 ani, cu proiecte diferite şi extrem de complexe, care abordează o scara variată a temelor, de la asigurarea nevoilor de bază în comunităţile în curs de dezvoltare până la soluţii tehnice plurivalente. În cadrul ediţiei anterioare a Premiilor Holcim pentru Construcţii Durabile, România s-a poziţionat pe locul trei din punct de vedere al numărului de înscrieri, reunind 58 de proiecte şi viziuni sustenabile. Mai multe amănunte despre câştigătorii anteriori ai Holcim Awards sunt disponibile la adresa: www.holcimfoundation.org/projects-search și pe pagina de Facebook Holcim Awards Ro
Fundaţia Holcim este susţinută de Holcim Ltd şi companiile Grupului din peste 70 de ţări şi este independentă de interesele comerciale ale acestuia. Holcim este unul dintre cei mai mari furnizori de ciment şi agregate din lume, desfăşurând şi alte activităţi în domenii precum betoane şi asfalt, inclusiv servicii.

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 950 angajati. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro

Pentru înscrierea proiectelor, accesaţi www.holcimfoundation.org

Gold_Silver_Bronze_Holcim Awards

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.