Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Turneul „Flautul Fermecat“, ediția de primăvară, continuă în Japonia

0

Periplul național și internațional din această primăvară al Turneului Naţional „Flautul Fermecat“, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail continuă după succesele din luna martie de la Washington, DC și de la New York. Primul eveniment a avut loc în țară, la Alba Iulia, pe 24 mai.. Spectatorii au ascultat un recital în cadrul căruia Horia Mihail a cântat pe Pianul Călător, cel care în urma turneului cu același nume, abia încheiat, a fost lăsat în folosința comunității locale, tocmai pentru a încuraja astfel de evenimente.

charming flute 2016 edition

Cei doi muzicieni și flautul de aur Muramatsu vor pleca în Japonia, pentru două recitaluri excepționale. Primul va avea loc la Osaka, la una dintre cele mai importante săli de concert din Țara Soarelui Răsare, Vega Hall, pe 2 iunie, de la ora 7 p.m. In cadrul aceluiași spectacol, ca invitați, vor mai evolua violonistul Ciprian Marinescu și violoncelistul Yutaka Hayashi.

Cel de-al doilea recital va avea loc la Tokyo, la Muramatsu Hall, sala școlii de muzică patronată de fabrica Muramatsu, care a creat flautul de aur special pentru Ion Bogdan Ştefănescu, pe 4 iunie, de la ora 6 p.m.
Și de data aceasta, ca și în SUA, cei doi muzicieni vor ’’exporta ’’ un program 100 % românesc. Ei vor interpreta lucrări de Anton Pann, George Enescu, Tudor Ciortea, Paul Constantinescu, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, Vasile Jianu, Ioan Dobrinescu, Tiberiu Brediceanu, Sigismund Toduță, Stan Golestan, Dan Voiculescu, Horațiu Rădulescu, Doina Rotaru.

Ion Bogdan Ştefănescu este singurul artist din România care deţine un flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX. Muramatsu, astăzi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confecţionează numai instrumente de o valoare extraordinară, din argint, aur de diferite karate sau platină. Instrumentul devine o adevărată operă de artă, atât din punct de vedere estetic, cât şi din cel al performanţelor sonore, fiecare deţinător de flaut Muramatsu trecând printr-un riguros proces de selecţie al instrumentului potrivit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.