Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tudor Suciu va reprezenta România la FameLab, cea mai mare competiție globală de comunicare în știință

0

Tudor Suciu va reprezenta România la FameLab, cea mai mare competiție globală de comunicare în știință

  • Tudor Suciu, student la biochimie la Universitatea de Vest din Timișoara, a câștigat finala națională a competiției de comunicare în știință FameLab și va reprezenta România în finala din Marea Britanie
  • 14 studenți și cercetători au participat în finala națională FameLab organizată luni, pe 20 mai, în București
  • FameLab este una dintre cele mai mari competiții internaționale de comunicare a științei și se desfășoară în peste 30 de țări

Tudor Suciu, student la biochimie la Universitatea de Vest din Timișoara, a fost desemnat aseară câștigătorul etapei naționale a celei mai mari competiții globale de comunicare în știință – FameLab, și va reprezenta România în finala internațională organizată la Cheltenham, în Marea Britanie, în perioada 4 – 9 iunie 2019, unde va concura cu reprezentanți din peste 30 de țări.

În cadrul finalei naționale FameLab organizate de British Council România luni, pe 20 mai, la ARCUB în București, 14 studenți și cercetători pasionați de comunicarea științei au încercat să cucerească juriul și publicul prin prezentări inedite pe teme din medicină, biologie, tehnologie sau inginerie.

Concurenții au avut la dispoziție doar 3 minute pentru a impresiona cu o prezentare a unui subiect științific și au fost evaluați în baza conținutului, clarității și charismei de care au dat dovadă, de un juriu compus din Dr. Rodica Cristescu, Corina Negrea, Măriuca Mihăilescu și Andrei Aradits.

Prezentarea despre Tardigrade, nevertebrate capabile să supraviețuiască în condiții extreme, i-a adus lui Tudor Suciu locul I și calificarea ca reprezentant al României în finala internațională FameLab din Marea Britanie, precum și un premiu de 500 de euro oferit de Asociația pentru Educație și Știință Hermann Oberth. Tudor a primit, de asemenea, premiul special al Academiei Române în cadrul competiției.

Pe locul II s-a clasat Mălina Strugaru, studentă în anul I la Facultatea de Fizică, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, cu o prezentare despre auto-organizare, iar premiul III a mers către Theodor Badea, medic rezident oncolog, care a vorbit despre dispozitive pentru persoane cu dizabilități și a prezentat o mână prostetică inventată chiar de el. Premiul “Votul publicului” în cadrul finalei naționale a mers către Monica Georgiana Roman, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a cărei prezentare a acoperit efectele jet lag-ului.

Finaliștii plasați pe locurile I, II și III au primit și echipamente multifuncționale acordate de Xerox România, precum și de examene gratuite de limba engleză Aptis oferite de British Council, iar toți participanții s-au bucurat de cărți din colecția de știință oferite de Editura Humanitas.

Reprezentanul nou desemnat al Românei la FameLab International, Tudor Suciu, este student la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Este fascinat de mecanismele care ne țin vii, și a ales să se înscrie la competiția FameLab deoarece crede că știința ar trebui să fie pentru toată lumea. În 2016, Tudor a câștigat National Public Speaking Competition in English, organizată de English Speaking Union.

Competiția FameLab reprezintă un parteneriat între British Council și Cheltenham Science Festival și urmărește să îi susțină pe studenții și profesioniștii în știință care pot comunica munca lor către publicul larg. Se desfășoară anual în peste 30 de țări din întreaga lume, iar în România, competiția a ajuns la cea de-a XI-a ediție. Peste 10.000 de studenți, cercetători sau profesioniști în știință din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume au participat până în prezent la FameLab.

În România, ediția 2019 a competiției a fost sprijinită de ARCUB, Asociația pentru Educație și Știință Hermann Oberth, Xerox România, Editura Humanitas, UEFISCDI, Academia Română, Asociaţia Ad Astra, Radio România Cultural, Universitatea din București, Universitatea Politehnica București, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, Universitatea Politehnica Timișoara, Scientific Organisation of Medical Students, Institutul de Științe Spațiale. Finala națională a fost organizată în cadrul Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival dedicat pasionaților de tehnologie din România.

Mai multe informații despre FameLab Romania sunt disponibile pe britishcouncil.ro/famelab.

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic.

British Council își desfășoară activitatea în România din 1938. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.

British Council Telefon +4 021 307 9600

Calea Dorobanţilor 14 Fax +4 021 307 9601

Bucureşti 010572 E-mail contact@britishcouncil.ro

România Web www.britishcouncil.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.