Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tu ai votat pentru Orașul tău? Peste 100 de mii de români au luat parte la cel mai important proces de consultare publică din România pe teme de dezvoltare urbană. Proiectul e pe ultima sută de metri și se mai poate vota până pe 22 Martie

0

Peste 100 de mii de români au luat parte la cel mai important proces de consultare publică din România pe teme de dezvoltare urbană. Proiectul e pe ultima sută de metri și se mai poate vota până pe 22 Martie.

Tu ai votat pentru Orașul tău? https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk#!/0

Timp de două luni de zile cetățenii celor 40 de municipii și ai Bucureștiului au votat pentru proiectele prioritare pentru oraşele lor Proiectul realizat de Banca Mondială (BM) în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România, şi UrbanizeHub s-â desfășurat sub numele Prioritățile Orașului Tău.

Campania ‘Priorităţile Oraşului Tău’ este cel mai mare exerciţiu de consultare publică din ţară pe tema dezvoltării urbane şi este realizată de Banca Mondială în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România, autorităţile publice subnaţionale şi UrbanizeHub.

Obiectivul campaniei îl constituie identificarea unei viziuni comune de dezvoltare metropolitană de către cetăţeni şi autorităţile publice mandatate să implementeze strategiile de dezvoltare locală, precum şi catalizarea dezvoltării principalelor zone funcţionale urbane din România.

Ce ne dorim noi este să mobilizăm lumea să se implice, administrație dar şi societate civilă, astfel încât să se coalizeze pentru susţinerea unor macro-proiecte importante de infrastructură. Din moment ce ai o viziune clar definită, din moment ce ştii cu siguranţă ce vrei să faci pentru oraşul tău, în mod clar se vor găsi şi sursele de finanţare, fie că vorbim de fonduri europene, fie că vorbim de fonduri de stat.” susține Grațian Mihăilescu, fondatorul UrbanizeHub, organizație parteneră în cadrul proiectului.

Înainte de închiderea proiectului, oraşele cu cele mai multe voturi din partea cetăţenilor sunt Cluj Napoca, Braşov şi Sibiu, fiecare înregistrând aproape 8.000 de voturi. Cele mai votate proiecte din aceste oraşe sunt ‘Construirea spitalului regional Cluj Napoca’, ‘Finalizarea aeroportului internaţional Braşov’ şi ‘Construirea unui nou spital judeţean, cu secţii pentru adulţi şi copii’ în Sibiu.

Pentru Bucureşti – Ilfov au votat 6.000 de persoane. Cel mai votat proiect este ‘Extinderea şi modernizarea reţelei de metrou: Extindere Magistrala 2 (M2), Extindere M3, Realizare M4, Extindere M5, Realizare M6 (Otopeni), Realizare M7 (Bragadiru-Voluntari), Depoul Alexandria-Colentina’.

Proiectele pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ au fost propuse de către autorităţile publice subnaţionale şi extrase din documente strategice sau programatice existente, respectând următoarele criterii: au un prag valoric minim, ajustat în funcţie de capacitatea bugetară a fiecărei reşedinţe de judeţ şi nu au finanţare asigurată.

La finalul campaniei, Banca Mondială va lansa raportul ‘România Metropolitană’ ce va include prima viziune de dezvoltare metropolitană a ţării, rezultatele chestionarului, precum şi recomandări de dezvoltare metropolitană adresate autorităţilor publice.

Iniţiativa Băncii Mondiale vine ca rezultat al colaborării cu o serie de municipalităţi din România, cu scopul de a sprijini autorităţile publice în prioritizarea şi implementarea unor intervenţii esenţiale pentru dezvoltarea locală şi menite să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţenilor.

Tu ai votat pentru Orașul tău? https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk#!/0

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.