Traversarea Groenlandei pe schiuri

1

Alpinistul Ticu Lăcătuşu încearcă o nouă “premieră” pentru România – traversarea Groenlandei pe schiuri! Alpinistul Constantin (Ticu) Lăcătuşu a anunţat începerea celei de a doua părţi a expediţiei “Eco-Greenland” România 2010.

Aceasta expeditie presupune traversarea celei mai mari întinderi glaciare, după Antarctica, pe schiuri. Performantele anterioare ale alpinistului roman cuprind si escaladarea celor mai înalte vârfuri muntoase din lume!

Potrivit financiarul.ro „proiectul Ego-Greenland România 2009 – 2010 este cel mai îndrăzneţ al unei echipe de alpinişti români. Prin acest proiect s-a dorit atingerea a trei obiective – ascensiunea celui mai înalt vârf din Groenlanda (pe 3 iunie, vârful Gunnbjornsfjeld – 3.700 metri, cel mai înalt vârf din Groenlanda şi Arctica), cucerirea unui vârf virgin (pe 7 iunie, în premieră absolută, vârful Petra Peak, 3.300 metri, Ticu Lăcătuşu singur, un vârf complex, cu crevase, seracuri şi creastă finală expusă) şi traversarea completă a Groenlandei.”

Mai multe informatii pe financiarul.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.