Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transmaraton-ul, concursul de anduranţă care a făcut minuni pentru Pădurea Copiilor

0

33 de alergători la Transmaraton au susţinut Pădurea Copiilor și au reuşit să strângă mai mult de 40 000 RON pentru împădurirea sudului ţării.

Marile evenimente sportive precum maratoanele sunt ocazii excepţionale pentru a ajuta cauzele unor organizaţii non-profit. Un exemplu grăitor petrecut chiar pe meleagurile noastre este UniCredit Leasing Transmaraton. Alergarea a avut loc pe 8 septembrie 2012, pe Transfăgărăşan, cel mai frumos drum din lume (carsroute.com/top-15-most-beautiful-roads-in-the-world), iar cei 90 de participanți au alergat la două dintre cele mai spectaculoase curse montane: semimaratonul de 21 de km şi ultramaratonul de 70 de km. Dar, adevărata cursă, cea dedicată strângerii de fonduri, a început cu câteva luni înainte, în aprilie, iar finish-ul s-a întâmplat la şase luni distanţă, pe 30 septembrie.

Evenimentul a generat două rezultate de excepţie: 33 dintre concurenţi au alergat, în total, aproape 900 km pe un traseu montan având în suflet cauza Pădurii Copiilor, iar apropiaţii lor familie, prieteni, colaboratori şi chiar şi sponsori – în total 441 de persoane – i-au susţinut donând 40.408 RON.

“Este ca şi cum am avut la start 441 de persoane. Alergând pentru o cauză ca a noastră, contribui la bunăstarea ta personală dar mai ales a celor din jurul tău şi de aceea le mulţumim din suflet alergătorilor noştri” spune Teodora Pălărie, managerul proiectului “Adoptă un copac!”, a cărei cauză este Pădurea Copiilor.

Alături de cunoscuţii alergătorilor, câteva companii au contribuit cu peste 5000 de RON pentru Pădurea Copiilor printre care: Henkel România, Centrul Medical Clarisse, Euro Leasing Fin, Ascendis şi Topdea SRL.

Pentru că acest eveniment a fost creat cu adevărat în spiritul caritabil al marilor evenimente sportive internaţionale, adevăraţii câştigători au fost beneficiarii cauzelor caritabile. Acesta a fost şi motivul pentru care organizatorii au decis ca la finalul curselor de alergare marele premiu al competiţiei să fie acordat celui mai bun fundraiser, şi nu neapărat celor mai rapizi alergători. Mihaela Grigore, Top Fundraiser Transmaraton 2012, alergătoarea care a reuşit să strângă aproape 3.000 de euro pentru Pădurea Copiilor, a declarat la finalul cursei:

“A fost atât de frumos să văd atâtea persoane implicate, atâţia oameni entuziasmaţi, un spirit atât de frumos de prietenie, ajutor, dăruire!!!”

Gabriel Solomon, Ro Club Maraton (organizator al evenimentului) spune: “Ne-am propus un mix reuşit între încurajarea culturii de fundraising în România, susţinerea a două cauze sociale şi de mediu în care credem foarte mult, alergarea pe cel mai frumos drum din lume şi promovarea Transfăgărăşanului, care este o zonă fantastică. Reacţiile şi comentariile foarte bune primite de la participanţii la Transmaraton ne întăresc convingerea că a fost un eveniment reuşit şi care merită perpetuat. Deja lucrăm la ediţia următoare! “

Pădurea Copiilor este o campanie ce îşi propune să planteze câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România pe terenuri agricole degradate din sudul ţării. Pădurea aceasta a început deja să crească în comuna Poroschia,  jud. Teleorman, începând din primăvara acestui an.

Pădurea Copiilor face parte din proiectul „Adoptă un copac!” lansat de ViitorPlus acum mai mult de 5 ani. În acest timp s-au plantat mai mult de 180 000 de puieţi, pe o suprafaţă de 30 de hectare, în 5 locaţii diferite.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.