Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Transilvania Train: primul tren turistic privat din România pornește la drum în 31 august

0

Choo-Choo! În perioada 31 august-3 septembrie ești așteptat să iei parte la o aventură unică, prin inima Transilvaniei, pe 40 de roți propulsate de 6000 de cai. Transilvania Train este precum o croazieră pe uscat, de-a lungul căreia vei explora regiunile bucolice ale Ardealului și vei cunoaște cultura săsească autentică.

1

Călătoria va ține 4 zile, programul îl poți personaliza cu activități educative și recreative la achiziție, vagoanele sunt de tip bistro, iar tu te bucuri nu de un simplu pachet turistic, ci de un pachet cultural, condimentat cu un strop de aventură. Ți s-a pregătit un traseu care include orașe ce mustesc de istorie și un program pe măsură: degustări de vin, cine în aer liber, cursuri de țiglărie săsească, de fotografie, de echitație, de arhitectură medievală, ateliere de fierărie medievală, de restaurare a lemnului sau de țesut. Pe lângă acestea, vei face tururi de biserici fortificate pe biciclete și vei vizita cetăți simbolice ale țării, precum Alba Carolina, Sighișoara sau Făgăraș.

Trenul va porni din Brașov, te vei îmbarca acompaniat de sunetul fanfarei, iar orașele prin care vei trece sunt Brașov, Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș.

De îți place muzica, pregătește-te căci vei lua parte la evenimente mai puțin obișnuite precum concerte de orgă în bisericile evanghelice sau concerte în aer liber unde auzul ți se va delecta cu interpretări de excepție ale unor arii din Brahms și Wagner. Totodată, ți s-a pregătit un tur în Haferland, sau ”Țară a Ovăzului”, o regiune săsească idilică ce cuprinde satele săsești ce păstrează o arhitectură și tradiții arhaice ca Fișer, Rupea, Viscri, Saschiz, Roadeș, Criț, Cloașterf și Meșendorf.

ID:151626077

ID:151626077

ID:131141678

ID:131141678

4

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

SSUCv3H4sIAAAAAAAEAH2QOwsCMRCEe8H/EFJfIdjZWlkI9mKxlyxHMJeVPE7kuP9unpBC7LLzZWcyWfc7xvgITgl+Ymua4qy0Ds5b8IpMlA9D1VEqT1aBTmLStky48+CDQ5csqiTA4xTvFrHut5x7mVkDGcaNiPjFyJSdQoaOujAmeiYTYRD5ZQ1vwx+/G9JL4y+vK3YW5fBoTWFCIz65T9fTokYoPe/lKn++Pdq5b74oidTNEKSi7hMWEqDTwrFzFrEzzTVv+wL0B/H8lgEAAA==

La conceperea programului s-a ținut cont, desigur, și de cei pasionați de gastronomie și de vinurile rafinate. Astfel, dacă la bordul trenului vom savura vinurile de la mai multe crame din Transilvania, sortimente produse într-un climat unic, în care vinurile albe dezvoltă expresii unice și intense.  În cea de-a treia zi, la picnic, toți pasagerii trenului sunt invitați la un workshop gastronomic unic.  Vom face împreună o incursiune  în universul gastronomic al Transilvaniei și vom experimenta rețete tradiționale vechi de sute de ani de la toate  grupurile entice care locuiesc aici.

7 copaci seculari

Medieval village with an ancient church tower. Saschiz, Brasov, Romania

Medieval village with an ancient church tower. Saschiz, Brasov, Romania

Agențiile de turism Globe 365 și Free Spirit Travel și-au unit forțele pentru a concepe și a lansa un proiect turistic bazat pe călătoria cu trenul, călătorie văzută ca o experiență în sine și  ca un mijloc ce îți oferă o incursiune memorabilă în cultura Transilvaniei, un proiect care are miza de-a reuni oameni cu preocupări comune, pasionați de călătorii, dar și de tradiții, ce își doresc să se relaxeze, dar și să își lărgească orizonturile.

Ia parte la experiență, rezervându-ți un loc pe www.transilvania-train.ro.

tren2017

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.