Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transilvania, descoperită de studenții străini ERASMUS+

0

În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2014, Asociația Erasmus Student Network (ESN) România va organiza în zona Brașovului cea de-a treia ediție a evenimentului național “Halloween in Transylvania”. Anul acesta, sunt așteptați aproximativ 630 participanți, studenți străini beneficiari ai programului ERASMUS+. Aceștia studiază la Universitățile din București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Sibiu și Timișoara.

Afis Halloween in Transylvania 2014

Pentru a face cunoscută cultura și istoria Transilvaniei, am cuprins în programul evenimentului o serie de activități, precum vizitarea cetății Râșnov, a oraşului Brașov şi nu în ultimul rând, a castelului Bran.

 

La Bran, participanţii vor fi întâmpinați de Ordinul Cavalerilor de Mediaș, cu o prezentare de arme, demonstrații de lupte medievale, costume și dansuri specifice. Însuşi Vlad Țepeş va fi ghidul studenţilor prin castel, iar aceştia vor răspunde la final câtorva întrebări, pentru a câştiga un premiu.

Nu în ultimul rând, partipanţii vor fi implicaţi în activităţile dedicate proiectului SocialErasmus. La aceasta ediţie a evenimentului național ESN România, toţi studenţii şi voluntarii Asociaţiei vor strânge frunzele căzute pe străzile Braşovului, ce vor fi apoi transformate în mesaje de încurajare date trecătorilor.

“Halloween in Transylvania” face parte din seria de evenimente programate de către Asociaţia Erasmus Student Network (ESN) România pentru acest an aniversar, în care ESN International împlineşte 25 de ani de la înfiițare, iar în România sărbătorim 10 ani de activitate ESN în ţara noastră.

Mulțumim partenerilor evenimentului: Universitatea Transilvania din Brașov, Complexul de Agrement Montan „La Vâltoare”, Castelul Bran, Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Love Plus, Ansamblul Folcloric Bran.

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din șapte secțiuni locale (ESN ASE Bucureşti, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN UniBuc și ESN Timişoara) și două secțiuni candidate (ESN Craiova Candidate Section și ESN Galați Candidate Section). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.