Training pentru jurnaliști în Africa. „Take your Chance, Be the Change!”

0

România întâlneste Africa! Tineri din România merg în Rwanda sa descopere Africa dincolo de prejudecăţi prin: “Take your Chance, Be the Change!” pentru o nouă generaţie de jurnalişti Europa-Africa!

LECS (Liga pentru Educaţie, Cultură şi Sport) si EPTO(European Peer Training Organisation), cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, organizează „Take your Chance, Be the Change!” un training pentru jurnalişti, deloc întâmplător în Kigali, Rwanda, locul în care cu atât de puţin timp în urmă (1994) a avut loc genocidul ce s-a soldat cu aproape 1 milion de victime, deznodământ la care presa locală a contribuit decisiv, iar mare parte din presa internaţională a fost pasivă.

Maria Balabaş şi Irina Ursu din România se alătură în perioada 17-29 mai celorlalţi 22 de participanţi din Europa şi Africa pentru a crea o reţea de jurnalişti ce promovează o cultură a păcii prin media. Pentru că România are nevoie de jurnalişti care sunt conştienţi:

  • de rolul pe care media îl are în propagarea unor idei defectuoase sau, dimpotrivă, cât de mult poate contribui la echilibrarea societăţii civile;
  • de faptul că pacea nu este doar un cuvânt gol şi utopic, ci un principiu al meseriei.

Cu ajutorul trainerilor Mihai Iordache şi Sonia Sem, experţi în non-discriminare, educaţie non formală şi inter-culturalitate, participanţii vor:
– înţelege pericolul ca prin intermediul mass mediei să se promoveze stereotipurile şi prejudecăţile si consecinţele dramatice pe care aceasta le pot avea asupra comunităţii;
– face schimb de experienţă şi cunoştinţe din domeniul media, voluntariat şi educaţie non formală;
– dobândi abilităţi de a multiplica cele învăţate pentru persoanele din ţările lor de provenienţă;
– pune bazele unor noi proiecte şi parteneriate pe termen lung cu alte organizaţii din Europa şi Africa.

Puteţi citi despre proiect si articolele participanţilor pe www.takeyourchancebethechange.com/blog

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează