Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Training pentru asistenţi medicali debutanţi

0

Training pentru asistenţi medicali debutanţi în Debrecen-Ungaria

Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium,  prin programul sectorial Leonardo da Vinciceea ce aparţine de Lifelong Learning Programme, anunţă continuarea proiectului intitulat Pregătire vocaţională pentru asistenţi medicali debutanţi în Debrecen”.

Scopul este de a continua ceea ce a început cu jumătate de an în urmă, de a oferi oportunitatea de a dobândi experienţă în domeniul asistenţei medicale. De această dată căutăm 12 tineri. Durata proiectului va fi de 16 săptămâni, începând cu data de 28. mai 2012. până pe 16. septembrie 2012. Mobilitatea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină şi de Sănătate din Debrecen, centru medical renumit nu numai pe teritoriul Ungariei, dar şi în această zonă a Europei.

Persoanele ţinte ale proiectului sunt tineri licenţiaţi în medicină (asistenţi medicali, infirmieri), interesaţi şi pricepuţi în domeniul asistenţei medicale care încă nu au avut posibilitatea de a ocupa un loc de muncă în domeniul studiilor deja terminate.

Bazându-ne pe experienţele anterioare, putem afirma că participanţii au fost foarte mulţumiţi atât de locul de desfăşurare a proiectului cât şi de metodele, materialele, aparatura utilizată. Astfel experienţa practică dobândită îi ajută să primească un loc de muncă în domeniul sanitar, fapt dovedit în mai multe cazuri.

Cei care doresc să candideze au posibilitatea de a alege între trei domenii de asistenţă medicală: Anestezie-terapie intensivă, Chirurgie, Obstetrică-ginecologie.

Experienţele acumulate vor fi de nivel internaţional, recunoscute prin emiterea unui document Europass Mobility, document cunoscut şi acreditat în UE şi în afara acestuia.

Proiectul va fi demarat de Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium din România, partenerul maghiar fiind Asociaţia pentru Civili şi Studenţi din Hajdusag. Toate costurile vor fi acoperite de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Costurile ce ţin de cazare, mese, transport (local şi internaţional) vor fi asigurate din bugetul alocat proiectului, în plus fiecare participant va beneficia de 150 Euro lunar bani de buzunar.

Cerinţe:

– Cunoaşterea obligatorie a limbii maghiare şi engleze la nivel conversaţional

– Candidaţii să fie absolvenţi ai specializării de asistenţă medicală (facultate, studii postliceale sau alte forme de învăţământ de lungă durată).

– Odată selectaţi, respectarea strictă a prevederilor contractuale.

Aplicările se fac prin completarea unui CV şi a Formularului de candidatură. Acestea pot fi descărcate de pe www.pihe.ro/ro. Termenul pentru aplicări: 20 Aprilie 2012., ora 24.

Informaţii suplimentare: office@pihe.ro, sau +4 0752.243 538.

Detalii despre program găsiţi pe www.llp-ro.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.