Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Traineri internaţionali pentru elevii de liceu înscrişi în programul GROW

0

Peste 40 de tineri din 16 ţări se reunesc pentru 5 zile, în perioada 18-22 ianuarie, la Predeal pentru a fi formaţi în domeniul educaţiei non-formale. Demersul este parte din programul educaţional GROW, desemnat cel mai bun proiect educațional pentru tineret din România în anul 2012, dezvoltat de Şcoală de Valori în parteneriat cu AIESEC.

grow scoala de valoriCursul de formare de traineri în domeniul educaţional organizat de Școala de Valori este structurat în 2 module, fiecare reprezentând un set de concepte-cheie și competențe necesare viitorilor traineri pentru livrarea sesiunilor programului GROW, în liceu.

Managerii de proiect din fiecare oraș unde se desfășoară programul GROW alături de trainerii Școala de Valori, trainerii AIESEC şi reprezentanţii companiilor partenere transformă cele 5 zile de conferință într-o experiență de învăţare şi pregătire profesională intensă pentru studenții străini. Aceasta cuprinde: aprofundarea programului obligatoriu GROW, exerciţii şi simulări privind desfăşurarea sesiunilor proiectului dar şi teme precum diferenţele socio-culturale, profilul adolescentului român, informaţii despre sistemul educațional din România sau rolul şi impactul trainerilor în programul GROW.

ScoaladeValori (6)

Scopul conferinţei este acela de a forma peste 40 de traineri internaționali ce vin din țări exotice precum: Indonezia, Brazilia, Turcia, China, Mexic, Albania, Muntenegru, Estonia, Germania, Malaiezia, Costa Rica, India, Ucraina, Taiwan, Argentina și Pakistan, în domeniul educaţiei alternative, care să susţină ulterior sesiuni în cadrul programului GROW, ediţia de primăvară ce va începe la 24 ianuarie, în peste 170 de licee din România, prin intermediul căruia ne dorim să generăm acelaşi impact în rândul adolescenţilor români precum ne declară Cosmina Vrînceanu, participant GROW 09, din Colegiul Național „Emil Racoviţa” Iași, despre ediția de anul anterior.

„GROW pentru mine a însemnat multe noi legături cu oameni deosebiți, alături de care am împărtășit experiențe frumoase. Pot spune că mi-am îndeplinit toate așteptările și chiar le-am depășit pe unele. Această experiență m-a ajutat să îmi dezvolt încrederea în mine și mă bucur foarte tare pentru că mi-am mai îmbunătățit și capacitățile lingvistice, lucru de care sunt absolut sigură că îmi va fi de folos pentru tot restul vieții.

Sincer, acum abia aștept următoarea serie de sesiuni GROW, pentru a mă reîntâlni cu foștii colegi deveniți acum prieteni și cu cei din consiliul de administrație care ne-au ajutat atât de mult și au făcut totul posibil.”

Pentru detalii vizitați site-ul proiectului GROW www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro

——

Proiectul GROW este susţinut de Ministerului Educației Naționale, BRD- Groupe Société Générale, Biroul de Informare al Parlamentul European în România, HP, Zentiva, şi WNS.ScoalaDeValori-logo-descr-alb

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

logo-aiesecAIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.