Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”Toni Erdmann”, co-productie Germania-Austria-Romania, in finala pentru Premiul LUX 2016

0

TONI ERDMANN” (co-producţie Germania-Austria-România, regie: Maren Ade), „À PEINE J’OUVRE LES YEUX (AS I OPEN MY EYES)” (co-producţie Franța-Tunisia- Belgia-Emiratele Arabe Unite, regie: Leyla Bouzid) şi „MA VIE DE COURGETTE (MY LIFE AS A COURGETTE)” (co-producţie Elveția-Franța, regie: Claude Barras) sunt cele trei filme finaliste, dintre care va fi ales câştigătorul Premiului LUX 2016, distincţie acordată de către Parlamentul European şi aflată la a zecea ediţie în acest an.

Anunţul a fost făcut ieri, 26 iulie 2016, în cadrul Zilelor Veneţiei (Giornate degli Autori) de către Silvia Costa, Preşedintele Comisiei pentru cultură şi educaţie din cadrul Parlamentului European.

detail-toni-erdmann-1

 

Toţi cei 751 de deputaţi europeni vor fi invitaţi să voteze câştigătorul, acesta urmând să fie anunţat la Strasbourg, pe 23 noiembrie, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European.

Zilele Filmului LUX

În vederea susţinerii industriei cinematografice europene și pentru a sprijini distribuţia celor mai semnificative producții şi co-producţii dincolo de graniţele lor naționale, Parlamentul European asigură atât subtitrarea celor trei filme rămase în competiţie în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, cât și proiecţia lor în cele 28 de țări UE, în timpul Zilelor Filmului LUX. În acest mod, Parlamentul European sprijină diversitatea culturală, asigurând disponibilitatea filmelor pentru publicul din întreaga Europă și încurajând dezbateri cu privire la problemele pe care acestea le ridică. Filmul câștigător va fi, de asemenea, adaptat pentru persoanele cu deficiențe de vedere și auz și promovat de Parlamentul European.

În luna noiembrie, Biroul de Informare al Parlamentului European în România va organiza Zilele Filmului LUX în mai multe oraşe din România (Bucureşti, Cluj-Napoca şi Tîrgu Mureş). Publicul va putea să urmărească cele trei filme finaliste subtitrate în limba română şi să participe la dezbaterile organizate cu această ocazie.

Cele trei filme finaliste

TONI ERDMANN” este o tragi-comedie care analizează modul în care cultura corporatistă poate distruge relaţiile de familie, vieţile şi fericirea oamenilor. Filmul adresează o întrebare profundă: cum putem să ne păstrăm umanitatea într-un climat economic dezumanizat?

À PEINE J’OUVRE LES YEUX (AS I OPEN MY EYES)” îi poartă pe spectatori peste Marea Mediterană, prezentând o tânără generaţie prinsă între disperare şi dragostea pentru propria ţară.

MA VIE DE COURGETTE (MY LIFE AS A COURGETTE)” este un film de animaţie (o premieră în acest sens printre finalistele LUX) care descrie realitatea dură dintr-un orfelinat cu un umor delicat şi stângaci.

Cele trei filme finaliste au fost alese dintr-o listă iniţială de zece nominalizări, pe care s-au mai aflat următoarele titluri: A SYRIAN LOVE STORY (Sean McAllister, Regatul Unit), CARTAS DA GUERRA (LETTERS FROM WAR) (Ivo M Ferreira, Portugalia), KRIGEN (A WAR)(Tobias Lindholm, Danemarca), L’AVENIR (THINGS TO COME) (Mia Hansen-Løve, Franța-Germania), LA PAZZA GIOIA (LIKE CRAZY)(Paolo Virzi, Italia-Franța), SIERANEVADA (Cristi Puiu, România-Franța) şi SUNTAN (Argyris Papadimitropoulos, Grecia-Germania).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.