Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toma Coconea se antrenează pe ghețari, în condiții extreme, pentru startul Red Bull X-Alps 2019

0

Cu doar câteva zile înainte de startul celei mai dificile curse de aventură din lume, Toma Coconea – singurul sportiv care a participat la toate edițiile și dublul vicecampion al Red Bull X-Alps – este determinat să-și depășească încă o dată limitele, antrenându-se pentru competiție în condițiile extreme din Munții Alpi.

„Pentru ediția de anul acesta mă antrenez în Alpi. Cu bateriile încărcate, am făcut o „tură de recunoaștere” de 100 de kilometri, din Aschau, Germania, până în Kronplatz, Italia. Mă bucur din plin de urcările abrupte, de savoarea aerului rece și de zborul în locuri mai puțin cunoscute și așa simt că într-adevăr fac ceea ce trebuie!”, spune Toma Coconea.

Urmărește-l live pe Toma Coconea în drumul său de peste 1.138 de km până la Monaco, prin aplicația interactivă 3D, pe redbullxalps.com/live-tracking, începând cu 16 iunie 2019. Aplicația de live tracking permite vizualizarea în

timp real a întregii competiții, a clasamentului, a statisticilor personalizate fiecărui atlet și permite monitorizarea constantă a condițiilor meteo înregistrate din Salszburg și până la linia de finiș din Monaco.

Cantități uriașe de zăpadă și gheață de-a lungul rutei vor intensifica provocarea pentru cei 32 de sportivi.

Ediția a noua Red Bull X-Alps va începe în mai puțin de o săptămână și se preconizează a fi cea mai dificilă din istorie. Condițiile meteo nefavorabile de- a lungul noului traseu care au dus la căderi masive de zăpadă în Munții Alpi, vor face această ediție a Red Bull X-Alps o adevărată provocare pentru fizic și psihic. Începând cu 16 iunie, 32 de atleți din 20 de țări vor parcurge peste 1.138 de kilometri, în zbor cu parapanta sau în alergare, din Salzburg până la Monaco, cu 13 puncte de control desfășurate în 6 țări.

Strategia și pregătirea/experiența sunt esențiale, însă sunt atleții pregătiți pentru cursa vieții lor?

În acest an, condițiile de pe teren vor avea un impact decisiv asupra performanței fiecărui sportiv în drumul spre Monaco. Organizatorul cursei, Ulrich Grill, declară că: „În prezent, în majoritatea segmentelor din Alpi avem mult mai multă zăpadă decât puteai vedea în mod normal în această perioadă a anului. Sunt greu de anticipat schimbările meteorologice la aceste altitudini și dacă acestea vor influența modul în care se va desfășura cursa”.

Acest lucru va avea impact și asupra sarcinilor lui Jürgen Wietrzyk, directorul de siguranță al Red Bull X-Alps 2019, care spune: „Fiecare parte a traseului trebuie monitorizată zilnic, întrucât există extrem de multe zone periculoase și alunecoase pe căile de deplasare din Munții Alpi.”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.