Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toma Coconea s-a clasat pe locul 11 la Red Bull X-Alps 2019

0

Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate edițiile Red Bull X-Alps, s-a clasat pe locul 11 în cea mai dură competiție de anduranță din lume, după ce a stabilit și un nou record al competiției, el zburând cu parapanta la o altitudine de 6.017 metri.

2030,78 de kilometri prin Alpi a parcurs Toma Coconea în cele 11 zile de la startul celei mai dure ediții Red Bull X-Alps din istorie. Veteranul și dublul vicecampion al competiției a parcurs 590,84 kilometri în alergare în 98 de ore și jumătate, la o viteză medie de 4,7 km/h, și a zburat o distanță de 1.439,95 de kilometri, timp de aproape 41 de ore, la o viteză medie de 33,95 km/h.

În încercarea de a prinde un loc în top 10, Toma Coconea a stabilit și un nou record la Red Bull X-Alps fiind primul sportiv care a zburat cu parapanta la o altitudine de 6.017 metri în jurul celui de-al 11-lea check-point de la Monte Viso.

Ediția din 2019 nu doar că a avut cel mai dificil traseu de până acum, dar sportivii s-au confruntat cu condiții meteo extreme, de la caniculă și până la temperaturi de sub 0 grade cu ninsoare și vânt puternic, toate acestea influențând parcursul sportivilor care trebuiau să bifeze 13 check-point-uri – din Austria, Germania, Italia, Elveția și Franța – în drumul lor spre Monaco.

La Red Bull X-Alps 2019, cea mai dură competiție de aventură din lume, am avut parte de mai multe puncte de control și mai multă zăpadă decât în edițiile precedente, ceea ce a transformat această ediție într-una mult mai complexă, tehnică, dificilă. Efortul fizic și psihic depus a fost intens, dar până la urmă, este ceea ce îmi place – să demonstrez că limitele pot fi depășite. Canicula și zilele în care nu am avut condiție de zbor și m-au obligat să alerg, acumulând oboseală, m-au determinat ca în ultima zi să zbor în loc să parcurg distanța până la Monaco la pas, cu toată faima de alergător înrăit. Nu am reușit să ajung la Monaco, dar la final de competiție m-am răcorit într-un lac azuriu, am fost alături de oameni dragi și pot spune că a fost o competițe pe cinste”, a spus Toma Coconea la finalul Red Bull X-Alps 2019.

Câștigătorul ediției din 2019 a fost elvețianul Christian Maurer care s-a impus pentru a șasea oară consecutiv. Maurer, 36 de ani, a parcurs distanța până la Monaco în 9 zile, 3 ore, 6 minute și 11 secunde și a câștigat toate edițiile desfășurate din 2009 și până acum.

Podiumul a fost completat de francezul Maxime Pinot, care a încheiat parcursul după 9 zile, 21 de ore și 52 de minute, în timp ce austriacul Paul Guschlbauer și francezul Benoit Outters au împărțit ultima treaptă a podiumului, sosind împreună după 10 zile, 8 ore și 45 de minte.

Toma Coconea și-a încheiat evoluția, pe locul 11 din 32 de participanți din 20 de țări, cu 78,1 kilometri înaintea punctului de sosire.

Urmărește Red Bull X-Alps și pe canalele din social media: Facebook, Twitter, Instagram și YouTube.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.