Toleranta zero fata de abuzuri si hartuirea sexuala

0

Deputații condamnă puternic orice formă de violență sexuală și deplâng faptul că aceste acte sunt tolerate cu atâta ușurință. Făptuitorii trebuie pedepsiți, spun ei. 

Parlamentul reiterează apelul său din 2014 adresat Comisiei Europene de a propune o strategie la nivelul UE, inclusiv propuneri legislative cu instrumente obligatorii, pentru a proteja femeile împotriva violenței, inclusiv abuzuri și hărțuire sexuală.

Combaterea hărțuirii sexuale include și companii de conştientizare și soluții la problemele lipsei de raportare și a stigmatului social, se arată în text.

Rezoluția a fost adoptată cu 580 de voturi pentru, 10 împotrivă și 27 de abțineri.

Hărțuirea sexuală în Parlament

Parlamentul ar trebui să examineze urgent recentele acuzații de abuzuri și hărțuire sexuală, să introducă formare obligatorie pentru toți angajații și deputații privind respectul și demnitatea la locul de muncă, să păstreze un registru confidențial al cazurilor, să creeze un grup de lucru cu experți independenți și să îmbunătățească procedurile și sprijinul pentru victime în interiorul PE și/sau cu poliția locală.

Statele membre ar trebui să examineze la rândul lor situația în parlamentele lor naționale și să ia măsurile potrivite, consideră deputații, adăugând: ”Politicienii ar trebui să acționeze ca modele responsabile pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale în parlamente și în afara lor.”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.