Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toate ONG-urile din România sunt invitate să se înscrie pe VotONG.ro

0

VotONG, platforma prin care societatea civilă își va putea alege reprezentanții transparent, printr-un proces electiv bazat pe o participare deschisă cât mai multor ONG-uri, este acum live. Prin această platformă se va face alegerea reprezentanților societății civile în forurile consultative din instituții importante precum Comitetul Economic și Social, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Consiliul Suprem al Magistraturii etc.

Pentru a putea vota sau candida la una dintre funcțiile de reprezentare, ONG-urile trebuie să fie înscrie în această platformă. Procesul de înscriere este unul simplu, iar cei înscriși și validați vor avea acces la sistemul de vot pentru toate alegerile care vor urma. Validarea organizațiilor este un proces anual care va ajuta întregul sector să mențină facil și o bază de date dinamică în care se regăsesc majoritatea organizațiilor active din România.

Prima rundă de alegeri organizată prin platforma VotONG este cea dedicată propunerii reprezentanților societății civile în Comitetul Economic și Social (CES). Prin intermediul acestei platforme venim în sprijinul sectorului pentru a asigura alegerea pe criterii clare a reprezentanților care vor fi propuși spre a ocupa cele 15 fotolii disponibile în CES.

Dincolo de importanța majoră a prezenței în CES, locul în care sunt avizate (cu rol consultativ) toate propunerile legislative, anul 2020 este cu atât mai relevant cu cât este pentru prima dată când conducerea Comitetului Economic și Social ajunge, prin rotație, să fie asigurată de unul dintre cei 15 reprezentanți ai sectorului în acest organism. Este un moment în care sectorul ONG din România are șansa de a demonstra, din nou, gradul ridicat de profesionalism și competențele sale la cel mai înalt nivel.

VotONG este dezvoltată de Code for Romania în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Academia de Advocacy.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.