To know or not to know how to give first aid in Youth Work / Baile Tusnad 20- 30 Mai 2017

0

Asociația Young Europe Society implementează în perioada 20-30 mai 2017 cursul de formare “To know or not to know how to give first aid in youth work” în Băile Tușnad, județul Harghita. Acest proiect reunește 36 de lucrători de tineret din Italia, Slovacia, Polonia, Spania, Letonia, Estonia, Bulgaria și România. Principala temă a cursului este familiarizarea participanților cu procedurile de acordare a primului ajutor și modalitățile prin care pot fi prevenite sau reduse riscurile și pagubele în caz de dezastre în cadrul proiectelor Erasmus+.

Banner

Obiective:

  • Creșterea nivelului de conștientizare și dezvoltarea de competențe a lucrătorilor de tineret din organizațiile partenere cu privire la acordarea în mod corect a primului ajutor în eventualitatea unor situații care amenință viața;
  • dezvoltarea stapanirii de sine și controlarea emoțiilor într-o situație de risc reală;
  • crearea unui material video menit să încurajeze educația preventivă în lucrul cu tinerii.

Pentru realizarea obiectivelor se folosesc metode educative non-formale precum: animarea participanților, jocuri, a învăța prin a face, sesiuni de reflecție, învățare individuală, studii de caz, simulări, joc de rol, dezbateri, teatrul labirint. O echipa SMURD de la serviciul judetean de ambulanta Harghita a fost prezenta in data de 24.05.2017 si 27.05.2017 la Baile Tusnad pentru a face o demonstrație despre cum se aplică în mod corespunzător tehnicile de prim ajutor in situatiile de urgenta.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.