Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii din Europa își fac vocea auzită în Cluj-Napoca

0

Asociația “GO FREE” găzduiește în perioada 5-13 aprilie (la Nădășelu, Cluj) un grup de 28 de tineri din Cehia, Germania, Italia, Spania, România și Turcia, în cadrul proiectului “Visionary Organizers Inspiring Change and Empowerment” (VOICE, ro. VOCEA).

Final
În contextul alegerilor europarlamentare, participanții proiectului VOICE au fost încurajați să abordeze deschis tema participării tinerilor prin metode de educație nonformală (open space, storytelling, photovoice, animație video, expoziție vie etc.) dezvoltând campanii menite să inspire și să mobilizeze la acțiune alți tineri din comunitățile lor.

Campaniile create în cadrul proiectului vor ajunge mai întâi, pe 11 aprilie, în comunitatea clujeană, unde echipa internațională împreună cu voluntari ai Asociației Go Free și-au propus să interacționeze cu alți studenți, implementând activități în diferite spații publice din Cluj-Napoca.

_DSC1822
O parte din materialele campaniilor vor fi prezentate studenților de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Comunicare și Relații Publice, fiind dezbătute și analizate împreună cu aceștia, astfel încât conținutul lor să devină și mai de impact pentru această categorie de tineri. Sunt planificate și activități în Piața Unirii, unde participanții vor încuraja trecătorii să-și facă vocea auzită, transmițându-le celor care candidează răspunsul lor la întrebarea: “Pentru ce votez în UE?”.

Cei 28 de tineri au decis deja – ei votează pentru bună guvernare, diversitate, transparență, solidaritate, pentru prezent și pentru viitor, pentru participare, pentru Europa.

Visionary Organizers Inspiring Change and Empowerment este un proiect inițiat de “Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile”, finanțat prin Programul Tineret în Acțiune, implementat în parteneriat cu Tmelník o.s., Stadtjugendring Schwabach, Scambieuropei, Youth Association Oportunidad Europa, Genç Yaklaşım Gurubu.

Imagini și mesaje dezvoltate de tineri în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina de Facebook.

Despre autor

avatar

Go Free este o redacție independentă de tineri, din Cluj-Napoca, care promovează jurnalismul cetățenesc ca metodă de implicare în comunitate. Revista Go Free este o publicație online în care sunt abordate subiecte precum activism civic, democrație participativă, multiculturalism, educație nonformală, drepturile omului, bună guvernare.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.