Tineret in Actiune in topul european, locul 3 la numarul de proiecte depuse!

0

În 2011 România a avut, în cadrul programului european Tineret în Acţiune, un buget total de 5.130.598 de Euro (dintre care 4.772.957 de Euro pentru proiecte şi 357.641 de Euro pentru Planul de cooperare şi formare). La cele 5 termene limită au fost primite spre finanţare 1.486 de proiecte, dintre care 331 de proiecte au fost aprobate şi finanţate (2 proiecte aprobate au renunţat la grant), ceea ce clasează România pe locul trei la nivel european în ceea ce priveşte numărul de proiecte depuse, după Turcia şi Italia. Spre comparaţie, în România au fost depuse mai multe proiecte decât în ţări substanţial mai mari ca populaţie, precum Germania, Franţa, Marea Britanie sau Spania. România se află pe locul doi la Iniţiative ale tinerilor, Proiecte pentru democraţie participativă şi Cooperare cu ţările din vecinătatea UE (Acţiunile 1.2, 1.3 şi 3.1 din cadrul programului), pe locul trei la Schimburi de tineri (Acţiunea 1.1 din cadrul programului) şi pe locul patru la Proiecte de formare şi reţele şi Întâlniri ale tinerilor şi ale responsabililor de politici de tineret (Acţiunile 4.3 şi 5.1 din cadrul programului). Serviciul European de Voluntariat (Acţiunea 2 din cadrul programului) se află pe locul opt în clasamentul european.

În ceea ce priveşte numărul de proiecte finanţate, România se află pe locul opt după Germania, Franţa, Polonia, Turcia, Spania, Italia şi Marea Britanie, dat fiind bugetul mult mai mic al României.

În acelaşi timp a crescut şi numărul de tineri şi lucrători de tineret care beneficiază de proiecte Tineret în Acţiune, acesta ajungând la aproape 8000. Totodată, peste 2000 de lucrători de tineret şi voluntari au participat la cele peste 120 de cursuri de formare organizate anul trecut.

Detalii legate de aceste cifre, de sumele alocate, distribuţia proiectelor pe judeţe şi numărul de participanţi la cursurile de formare găsiţi la secţiunea Studii şi statistici de pe site-ul programului.

În 2012, România are alocat un buget total de 6.448.359 de Euro pentru programul Tineret în Acţiune. Începând cu anul 2012 în cadrul programului vor exista numai 3 termene limită de depunere a dosarelor de candidatură: 1 februarie, 1 mai şi 1 octombrie.

Pentru mai multe detalii privind programul Tineret în Acţiune, puteţi accesa site-ul programului, www.tinact.ro.

 


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează