Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tineret in Actiune in topul european, locul 3 la numarul de proiecte depuse!

0

În 2011 România a avut, în cadrul programului european Tineret în Acţiune, un buget total de 5.130.598 de Euro (dintre care 4.772.957 de Euro pentru proiecte şi 357.641 de Euro pentru Planul de cooperare şi formare). La cele 5 termene limită au fost primite spre finanţare 1.486 de proiecte, dintre care 331 de proiecte au fost aprobate şi finanţate (2 proiecte aprobate au renunţat la grant), ceea ce clasează România pe locul trei la nivel european în ceea ce priveşte numărul de proiecte depuse, după Turcia şi Italia. Spre comparaţie, în România au fost depuse mai multe proiecte decât în ţări substanţial mai mari ca populaţie, precum Germania, Franţa, Marea Britanie sau Spania. România se află pe locul doi la Iniţiative ale tinerilor, Proiecte pentru democraţie participativă şi Cooperare cu ţările din vecinătatea UE (Acţiunile 1.2, 1.3 şi 3.1 din cadrul programului), pe locul trei la Schimburi de tineri (Acţiunea 1.1 din cadrul programului) şi pe locul patru la Proiecte de formare şi reţele şi Întâlniri ale tinerilor şi ale responsabililor de politici de tineret (Acţiunile 4.3 şi 5.1 din cadrul programului). Serviciul European de Voluntariat (Acţiunea 2 din cadrul programului) se află pe locul opt în clasamentul european.

În ceea ce priveşte numărul de proiecte finanţate, România se află pe locul opt după Germania, Franţa, Polonia, Turcia, Spania, Italia şi Marea Britanie, dat fiind bugetul mult mai mic al României.

În acelaşi timp a crescut şi numărul de tineri şi lucrători de tineret care beneficiază de proiecte Tineret în Acţiune, acesta ajungând la aproape 8000. Totodată, peste 2000 de lucrători de tineret şi voluntari au participat la cele peste 120 de cursuri de formare organizate anul trecut.

Detalii legate de aceste cifre, de sumele alocate, distribuţia proiectelor pe judeţe şi numărul de participanţi la cursurile de formare găsiţi la secţiunea Studii şi statistici de pe site-ul programului.

În 2012, România are alocat un buget total de 6.448.359 de Euro pentru programul Tineret în Acţiune. Începând cu anul 2012 în cadrul programului vor exista numai 3 termene limită de depunere a dosarelor de candidatură: 1 februarie, 1 mai şi 1 octombrie.

Pentru mai multe detalii privind programul Tineret în Acţiune, puteţi accesa site-ul programului, www.tinact.ro.

 


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.