Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara | Arad: 8,000 de vizitatori în primele 10 zile de Art Encounters

0

ART ENCOUNTERS
Aparență și esență
Prima ediție
Curatori: Rainald Schumacher și Nathalie Hoyos
Timișoara | Arad, Romania, 3-31 octombrie 2015
Intrarea liberă

8,000 de vizitatori în primele 10 zile de Art Encounters

Timișoara, 13 octombrie 2015 – Peste 8,000 de vizitatori au avut ocazia de a admira operele a peste 100 dintre cei mai cunoscuți artiști români contemporani în primele zece zile ale bienalei de artă de la Timișoara, Art Encounters. De asemenea, cele trei expoziții de la Arad au avut peste 1,000 vizitatori în prima săptămână.

art encounters

După ce weekend-ul de deschidere a atras un public larg, succesul a continuat și în timpul săptămânii, expozițiile fiind văzute în medie de 600 de vizitatori pe zi.
Cazarma U s-a dovedit a fi cea mai apreciată locație, fiind vizitată zilnic de peste 200 timișoreni. Clădirea care a fost neaccesibilă publicului în ultimii ani, a fost redată orașului. 11 dintre cele mai importante galerii din țară au fost invitate să își expună aici lucrările de artă.

O altă locație neconvențională, dar foarte vizitată, e clădirea Sinagogii din Cetate unde instalația de sunet a Ioanei Nemeș, deși închisă în 6 octombrie, va fi redeschisă în fiecare weekend datorită popularității.

Aflat la prima ediție, evenimentul își propune să aducă un public cât mai larg și diversificat mai aproape de scena artei contemporane românești. În acest scop au fost create programe specifice care să atragă tot mai mult comunitatea locală.

Programul educațional a fost lansat pe data de 6 Octombrie când s-a organizat Ziua Profesorului unde peste 80 de profesori de la școlile locale au participat la o prezentare și un tur al expozițiilor. Ca urmare, deja în prima săptămână de Art Encounters peste 25 de clase au luat parte la vizitele ghidate interactive special concepute pentru copiii. Având în vedere că alte 20 de școli s-au înschis pentru vizite săptămâna viitoare, în primele două săptămâni peste 1,500 de elevi vor avea contact cu arta contemporană prin intermediul Art Encounters.

Programul de voluntariat dă ocazia a 100 de voluntari să se implice ca mediatori culturali, ghizi ai expozițiilor. Vârsta media a voluntarilor Art Encounters este 20 de ani. Ei au oportunitatea de a descoperi și a-și însuși cunoștiințe generale despre arta românească contemporană, astfel încât să poată să prezinte expozițiile succint vizitatorilor.

Delia Crăciun, coordonatoare programului educațional, a declarat: „Ne bucurăm că evenimentul Art Encounters a fost așa de bine primit de comunitatea locală. Numărul vizitatorilor din primele zece zile depășește așteptările noastre. Sperăm ca până la sfârșitul lunii un public cât mai larg să descopere arta românească contemporană.”

ART ENCOUNTERS ÎN CIFRE
peste 100 de artiști
30 lucrări noi făcute special pentru Art Encounters
8,000 de vizitatori în primele 10 zile
1,500 de elevi înscriși în programul educațional în primele două săptămâni
100 de voluntari
20 de ani – vârsa media a voluntarilor
10,000 fani facebook

Conferințe saptămâna 12 -18 octombrie
MIERCURI, 14 OCTOMBRIE
12:00 – 13:00 Conferință: Vlad Olariu (artist), Eroi mari, oameni mici, Galeria Mansarda
13:00 – 14:00 Conferință: Alex Mirutziu (artist), Răzbunarea arhitecturii sau Când construiesc am dreptate, Galeria Mansarda

VINERI, 16 OCTOMBRIE
16:00 – 17:00 Conferință: Erwin Kessler (critic de artă și curator), Pictura înapoi, Sala Vieneză
17:00 – 18:00 Conferință: Bogdan Ghiu (scriitor, jurnalist Radio România Cultural, Observatorul cultural), Be East: între indistincție și intimidare, Design & Desen. Arta în noile economii ale atenției și terorii, Sala Vieneză

CONTACT:
FB: https://www.facebook.com/timisoaraartencounters | Twitter: @TmArtEncounters
Official website of the Art Encounters : www.artencounters.ro
Official hashtag: #nevedemlatimisoara #descoperaarta

Despre Art Encounters
Art Ecnounters e conceput ca un dialog între arta contemporană românească și contextul internațional actual, dialog facilitat de un număr de artiști români ale căror lucrări sunt recunoscute atât în România, cât și în străinătate (Horea Bernea, Ștefan Bertalan, Adrian Ghenie, Ana Lupaș, Alex Mirutziu, Paul Neagu), dar și de artiști străini care fac referire la spațiul românesc în opera lor (Saâdane Afif, A Kassen, Rosa Barba, Sophia Hultén).

Timp de o lună, orașul Timișoara se va transforma într-o veritabilă galerie de artă contemporană unde peste 100 de artiști își vor expune lucrările în 17 locații diferite, cum ar fi Muzeul de Artă, Memorialul Revoluției, Sinagoga din Cetate, Halele Timco, sau Cazarma U, unde 12 galerii de artă contemporană vor prezenta mici expoziții.

Detalii la www.artencounters.ro

Despre curatori

În 2014, Nathalie Hoyos și Rainald Schumacher au dezvoltat un program video pentru expoziția Manifesta 10 care a avut loc în Sankt-Petersburg. Selecția celor doi a fost prima aplecare majoră asupra filmului și video-artei contemporane, din 1960 până în prezent, dezvoltate atât în Vest, cât și în Est. Simțul fragil al speranței, expoziție ce a avut loc în Berlin sub coordonarea celor doi, a căutat să identifice aspecte ale artei contemporane din Europa de Est și de Sud-Est.

Despre Fundația Art Encounters

Fundația Art Encounters este o instituție culturală independentă, înființată în 2015 de către Ovidiu Șandor, colecționar implicat activ în scena de artă contemporană din România, membru al Comitetul de achiziții de artă est-europeană și rusă a Muzeului Tate Modern, Londra. Proiectele fundației au în prim-plan susținerea artei contemporane din România, programele demarate de Fundația Art Encounters urmărind să consolideze poziția scenei de artă la nivel național și internațional, sprijinind și încurajând arta, promovând producția artistică contemporană, încurajând diverse practici artistice participative, dezvoltarea de noi forme de expresie artistică, organizarea de expoziții, publicarea de cărți și albume de artă contemporană, dar și susținerea instituțiilor de artă și cultură.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.