Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘ: Voluntarii Let’s Do It! se reunesc Sâmbătă, 27 Septembrie pentru a curăța locurile cu probleme din județ

0

Let’s Do It! la a șasea ediție în Județul Timiș

Voluntarii Let’s Do It! se reunesc Sâmbătă 27 Septembrie pentru a curăța locurile cu probleme din județ. Această ediție a campaniei Let’s Do It!, organizată în Județul Timiș sub umbrela World Cleanup 2014 are ca obiectiv curățarea malurilor și a luciului de apă acolo unde este posibil, pe râurile Bega și Timiș.

poza-1

Acțiunea de sâmbătă constituie primul pas înspre cea mai mare campanie de până acum, ce va avea loc anul viitor în primăvară, când voluntarii EcoStuff își propun să atragă 5% din populația Județului Timiș la acțiunea de curățenie, o curățenie generală, cu scopul de a face din Timiș cel mai curat județ din România.

24 de primării au răspuns provocarii din această toamnă: Timișoara, Lugoj, Bethausen, Comloșu Mare, Darova, Denta, Deta, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Liebling, Mănăștiur, Moravița, Peciu Nou, Periam, Pesac, Pietroasa, Racovița, Sânmihaiu Român, Sânnicolau Mare, Știuca, Uivar și Vălcani.

În Timișoara vor fi ecologizate malurile râului Bega începând cu Podul Dacilor (Piața Badea Cârțan) până la Podul Modoș, iar de acolo în jos pe Bega până înspre Ecluza de la Sânmihaiu Român.

Sunt implicați elevi și profesori, reprezentanți ai companiilor, voluntari din ong-uri și asociații, Apele Romane și voluntari Salvo.

Vegetația mare nu a permis o cartare amănunțită în această toamnă. Organizatorii invită pe această cale toate persoanele interesate să ajute la identificarea gropilor de gunoi ilegale și a zonelor cu deșeuri aruncate ilegal să-și descarce și să folosească aplicația gratuită pentru mobil, TrashOut – http://www.trashout.me/.

Toate informațiile colectate cu ajutorul aplicației sunt făcute automat publice. Toți cei interesați pot primi notificări ori de câte ori o zona cu gunoi este semnalată. Informațiile vor ajunge și la autoritățile locale.

Ediția Let’s Do It! din 27 Septembrie este organizată cu sprijinul Administrația Bazinală de Apă Banat, ADID – Asocia de Dezvoltare Intracomunitară Deșeuri Timiș, Flextronics, Continental, Florimpex Tim.

 afis

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.