Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tiberiu Soare dirijează Enescu la Filarmonica din Sofia

0

Tiberiu Soare dirijează Enescu la Filarmonica din Sofia, între două concerte importante la Sala Radio.

După ce vineri, 14 februarie, a dirijat concertul dedicat Zilei Îndrăgostiţilor susţinut de Orchestra Naţională Radio şi violonistul Alexandru Tomescu la Sala Radio, unde spectatorii au asaltat casa de bilete pentru ultimele locuri în picioare, TIBERIU SOARE, dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România este invitat să dirijeze joi, 20 februarie, Filarmonica din Sofia.

Tiberiu Soare_foto_Virgil Oprina (1)

Tiberiu Soare este de altfel unul dintre cel mai activi muzicieni români, cu numeroase evenimente speciale derulate sub bagheta sa la Sala Radio, colaborează cu orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară, a participat la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia şi a asigurat conducerea muzicală a unor prestigioase ansambluri din străinătate. În septembrie 2010, a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alături de celebra soprană Angela Gheorghiu. Printre recentele sale succese internaţionale se numără şi concertul dirijat în mai 2013, eveniment desfăşurat cu participarea Angelei Gheorghiu şi a tenorului Teodor Ilincăi la Royal Festival Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmonică Regală (Royal Philharmonic Orchestra). Tiberiu Soare a dirijat în toamna anului 2013 trei concerte în străinătate, din nou alături de celebra soprană de origine română: Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) şi Paris (Opera Royal – Palatul Versailles).

Programul concertului de la Sofia este unul deosebit: una dintre lucrările ascultate de publicul bulgar va fi chiar Rapsodia I de Enescu, pe care în mai 2014 Tiberiu Soare o dirija în fruntea Orchestrei Naţionale Radio în cel mai longeviv festival muzical din China, la Shanghai. Evenimentul va continua cu Fantezia pe teme din Carmen pentru flaut şi orchestră – compoziţie bazată pe cunoscuta operă a lui Bizet şi semnată de François Bourne.

O altă partitură cu totul specială cuprinsă în program va fi şi „Aşa grăit-a Zarathustra”, poemul simfonic al lui Richard Strauss, lucrare aleasă în contextul în care în acest an întregul mapamond aniversează 150 de ani de la naşterea compozitorului german. Publicul bucureştean va avea şansa de a se întâlni cu această celebră partitură în concertul pe care Tiberiu Soare îl va dirija pe 21 martie la Sala Radio, eveniment inclus în seria de manifestări pe care Orchestrele şi Corurile Radio România le dedică anului Richard Strauss.

Următoarea ocazie de a îl aplauda pe Tiberiu Soare la Sala Radio va fi reprezentată de evenimentul de vineri, 28 februarie, când se va afla la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio şi alături de pianistul Horia Mihail, într-un frumos concert Schumann/Brahms, care va include şi compoziţia „Stampe” a Corneliei Tăutu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.