Tiberiu Soare dirijează Enescu la Filarmonica din Sofia

0

Tiberiu Soare dirijează Enescu la Filarmonica din Sofia, între două concerte importante la Sala Radio.

După ce vineri, 14 februarie, a dirijat concertul dedicat Zilei Îndrăgostiţilor susţinut de Orchestra Naţională Radio şi violonistul Alexandru Tomescu la Sala Radio, unde spectatorii au asaltat casa de bilete pentru ultimele locuri în picioare, TIBERIU SOARE, dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România este invitat să dirijeze joi, 20 februarie, Filarmonica din Sofia.

Tiberiu Soare_foto_Virgil Oprina (1)

Tiberiu Soare este de altfel unul dintre cel mai activi muzicieni români, cu numeroase evenimente speciale derulate sub bagheta sa la Sala Radio, colaborează cu orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară, a participat la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia şi a asigurat conducerea muzicală a unor prestigioase ansambluri din străinătate. În septembrie 2010, a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alături de celebra soprană Angela Gheorghiu. Printre recentele sale succese internaţionale se numără şi concertul dirijat în mai 2013, eveniment desfăşurat cu participarea Angelei Gheorghiu şi a tenorului Teodor Ilincăi la Royal Festival Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmonică Regală (Royal Philharmonic Orchestra). Tiberiu Soare a dirijat în toamna anului 2013 trei concerte în străinătate, din nou alături de celebra soprană de origine română: Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) şi Paris (Opera Royal – Palatul Versailles).

Programul concertului de la Sofia este unul deosebit: una dintre lucrările ascultate de publicul bulgar va fi chiar Rapsodia I de Enescu, pe care în mai 2014 Tiberiu Soare o dirija în fruntea Orchestrei Naţionale Radio în cel mai longeviv festival muzical din China, la Shanghai. Evenimentul va continua cu Fantezia pe teme din Carmen pentru flaut şi orchestră – compoziţie bazată pe cunoscuta operă a lui Bizet şi semnată de François Bourne.

O altă partitură cu totul specială cuprinsă în program va fi şi „Aşa grăit-a Zarathustra”, poemul simfonic al lui Richard Strauss, lucrare aleasă în contextul în care în acest an întregul mapamond aniversează 150 de ani de la naşterea compozitorului german. Publicul bucureştean va avea şansa de a se întâlni cu această celebră partitură în concertul pe care Tiberiu Soare îl va dirija pe 21 martie la Sala Radio, eveniment inclus în seria de manifestări pe care Orchestrele şi Corurile Radio România le dedică anului Richard Strauss.

Următoarea ocazie de a îl aplauda pe Tiberiu Soare la Sala Radio va fi reprezentată de evenimentul de vineri, 28 februarie, când se va afla la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio şi alături de pianistul Horia Mihail, într-un frumos concert Schumann/Brahms, care va include şi compoziţia „Stampe” a Corneliei Tăutu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează