Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

The Evolution of UN Peacekeeping Operations Contemporary Challenges and Requirements

0

Asociaţia Tineretul ONU din România, în calitate de organizator, anunţă desfăşurarea:

Conferinţei The Evolution of UN Peacekeeping Operations Contemporary Challenges and Requirements

Continuând maratonul evenimentelor academice tematice, Asociaţia Tinereul ONU din România, Filiala Bucureşti, organizează in perioada- 29-31 mai 2015 conferința intitulată “The Evolution of UN Peacekeeping Operations – Contemporany Challenges and Requirements”. Aceasta îşi propune sa aducă în atenţia studenţilor pasionaţi de domeniul relaţiilor internaţionale o temă de dezbatere actuală, ce va fi analizată şi aprofundată în vederea elaborării unor soluţii viabile pentru provocările de securitate la adresa misiunilor de peacekeeping.

un
Proiectul îşi propune ca, în urma întrevederilor cu renumiţi lectori şi specialişti în domeniul relaţiilor internaţionale, participanţii să se familiarizeze cu ceea ce presupune o operaţiune de menţinere a păcii desfăşurată de ONU, precum şi cu conceptele teoretice de bază cu ajutorul cărora să poată analiza critic episoade violente cu rezonanţă internaţională. Abordarea empirică va presupune radiografierea a trei cazuri concrete, mai exact genocidul din Rwanda, intervenţia internaţională din Kosovo şi actuala misiune de căşti albastre din Libia.

Observând caracteristicile situaţiilor concrete în care ONU a decis lansarea acţiunilor de menţinere a păcii pentru ajutorarea celor afectaţi direct de violenţa generalizată, participanţii vor fi stimulaţi să aprofundeze problema şi să meargă dincolo de titlurile din ziare. Astfel, dezbaterea desfăşurată în cadrul conferinţei va juca rolul de “laborator” prin care vor fi formulate sugestii de îmbunătăţire pentru aceste misiuni, raportându-se la ameninţările actuale. De asemenea, va fi luat în discuţie şi aportul adus de trupele de menţinere a păcii ONU în reinstaurarea stabilităţii, stabilirea gradului de menţinere a păcii după încheierea operaţiunilor şi retragerea trupelor de pe teritoriul statelor analizate, precum şi factorii care au făcut ca anumite operaţiuni să eşueze, pe fondul lipsei de sprijin local pentru intervenţia externă.

Desfăşurarea conferinţei va fi structurată pe parcursul a trei zile:

Ziua 1 (Mai 29) – Cu ocazia Zilei Internaţionale a Pacificatorilor ONU, în prima zi a conferinţei, va fi organizată o ceremonie specială la Casa ONU pentru a marca acest eveniment alături de lectori şi invitaţi de onoare. Ceremonia va fi urmată de doua lecţii pentru însuşirea conceptelor de bază, iar ziua se va încheia cu o lansare de lampioane în parcul Herăstrău.
Ziua 2 (Mai 30) – În a doua zi a conferinţei vom vorbi despre rolul femeilor în ceea ce priveşte menţinerea păcii, urmând apoi două studii de caz despre Rwanda și Kosovo.
Ziua 3 (Mai 31) – Ultima zi a conferinţei va începe cu un studiu de caz despre Bosnia, urmat de o dezbatere pe tema “Peacekeeping Operations – Still Efficient ?”. Ceremonia de final va include şi înmânarea diplomelor de participare.

Cei ce doresc să participe la conferință sunt rugați să trimită un mail la adresa bucuresti@unyouth.ro care să conţină numele complet, facultatea, anul, numărul de telefon şi un scurt mesaj de motivaţie. Mai multe detalii puteți afla pe site-ul nostru: http://bucuresti.unyouth.ro/.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizaţie neguvernamentală,înfiinţată şi condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor şi activităţilor ONU în rândul tinerilor români, al societăţii româneşti şi al comunităţii internaţionale.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.