Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tetra Pak devine prima companie de ambalaje din carton care introduce paiele din hârtie în Europa

0

Compania îşi va face publice inovaţiile în domeniul paielor din hârtie pentru a încuraja colaborarea în industrie, urmând să se concentreze şi pe materiale biodegradabile

LAUSANNE, Elveţia (18 iulie 2019) – Tetra Pak a anunţat începerea testelor pentru introducerea în Europa a paielor din hârtie pentru băuturi. Astfel, Tetra Pak devine prima companie de ambalaje din carton care oferă astfel de paie pentru băuturi la cutie în Europa.

Compania şi-a anunţat totodată intenţia de a-și face publice inovaţiile în domeniul dezvoltării paielor din hârtie pentru a sprijini colaborarea în industrie privind alternativele la paiele din plastic de unică folosinţă pentru băuturile la cutie.

Adolfo Orive, Preşedinte şi CEO, Tetra Pak a declarat: „Suntem încântaţi că am dezvoltat un pai din hârtie complet funcţional, care îndeplineşte standardele de siguranţă alimentară la nivel internaţional. Este un pas important în viziunea noastră de a oferi un ambalaj realizat integral din materiale de origine vegetală, contribuind astfel la economia circulară cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Am decis să nu depunem cereri de înregistrare pentru protejarea prin brevet a numeroaselor îmbunătăţiri tehnice pe care le-am adus echipamentelor şi materialelor, ci dimpotrivă, să facem publice inovaţiile realizate. Pentru ca industria să îşi atingă obiectivul comun de trecere la o economie circulară cu emisii reduse de dioxid de carbon, întreaga bază de aprovizionare cu paie din hârtie trebuie să se extindă şi să crească rapid. Invităm toţi furnizorii şi clienţii să profite de cunoştinţele noastre şi să îşi unească forţele cu noi pentru a accelera producţia cât mai mult posibil”.

Realizat din hârtie certificată FSC™ şi reciclabil împreună cu restul ambalajului, noul pai de hârtie va fi disponibil iniţial pentru două ambalaje de carton de mici dimensiuni, folosite de regulă pentru produse lactate şi băuturi pentru copii: Tetra Brik® Aseptic 200 Base şi Tetra Brik® Aseptic 200 Base Crystal.

Testele pentru paiele din hârtie vor începe cu volume limitate, compania urmând să îşi mărească între timp capacitatea de producţie a fabricii de paie din Lisabona, Portugalia.

Compania a anunţat şi că evaluează progresele tehnice şi colaborează cu o serie de lideri în tehnologie pentru a explora opţiunile oferite de materiale biodegradabile, cum ar fi polihidroxialcanoaţii (PHA), un polimer derivat din materiale pe bază de plante, care este şi biodegradabil.

Printre proiectele sustenabile de dezvoltare a ambalajelor pentru băuturi, aflate în derulare la Tetra Pak, se numără capacele nedetașabile şi sistemele integrate pentru băuturi. Compania a mobilizat echipe de dezvoltare şi din cadrul lanţului de aprovizionare, alocând resurse suplimentare pentru promovarea acestor planuri prioritare.

DESPRE TETRA PAK

Tetra Pak este lider mondial în soluții de procesare și ambalare al produselor alimentare. În strânsă colaborare cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi ecologice, care răspund zilnic nevoilor a sute de milioane de consumatori din peste 160 de ţări. Având peste 25.000 de angajaţi la nivel global, credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil şi într-o abordare sustenabilă a modelului de afaceri. Motto-ul nostru, „PROTEJEAZĂ CE E BUN™”, reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile, oriunde în lume.

Mai multe informații despre Tetra Pak sunt disponibile la www.tetrapak.com .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.