Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tetra Pak face progrese în realizarea obiectivelor de mediu

0

Tetra Pak®, lider mondial în soluții de procesare și ambalare a alimentelor, a anunţat că a făcut progrese semnificative în 2013 pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite pentru 2020, concentrându-se pe dezvoltarea de produse sustenabile, reducând amprenta de carbon pe întregul lanț de producție și mărind procentul de reciclare a ambalajelor sale.

Pentru a dezvolta produse mai sustenabile, Tetra Pak urmărește creșterea gradului de folosire a materialelor regenerabile, provenite din resurse naturale care se regenerează când sunt  sunt administrate responsabil, precum celuloza și trestia de zahăr. În medie, 75% din ambalajul Tetra Pak este carton care provine din celuloză. Fiind o companie certificată de către Forest Stewardship Council™ (FSC™), Tetra Pak și-a luat angajamentul de a folosi carton provenind din păduri administrate responsabil şi din surse controlate și și-a propus să folosească 100% carton certificat FSC. Astfel, Tetra Pak a crescut furnizarea de carton certificat FSC la 41% în 2013, faţă de 38% în 2012. În tot acest timp 32 de miliarde de ambalaje certificate FSC au ajuns la consumatori anul trecut, ceea ce reprezintă o creștere de mai mult de 5 miliarde comparativ cu 2012.

39686_2014-03-04_original

În plus, pe termen lung, Tetra Pak îşi propune să dezvolte un ambalaj care să provină 100% din resurse regenerabile. În 2013, compania a făcut un pas important prin lansarea LightCap™ 30, un capac din polietilenă de înaltă densitate (PEID) fabricată din trestie de zahăr. Astfel, din portofoliul companiei, în 2013 peste 1,1 miliarde ambalaje cu acest tip de închidere au ajuns pe piaţă, aproape dublu faţă de 2012.

Reducerea amprentei de mediu

Tetra Pak şi-a stabilit obiectivul de a păstra amprenta de carbon până în 2020 la nivelul celei din anul 2010, chiar dacă își extinde operațiunile. Pentru a realiza acest lucru, au fost introduse o serie de iniţiative, inclusiv dezvoltarea și auditarea unui sistem de măsurare și raportare aliniat standardului Green House Gas Protocol Corporate Value Chain (Standardul de măsurare a emisiilor de gaze cu efect de seră). În perioada 2010 – 2013, Tetra Pak a redus emisiile în operațiunile proprii cu 2000 de tone de dioxid de carbon echivalent, deși a înregistrat o creștere cu 12% a numărului de ambalaje vândute.

Tetra Pak anunță prin CDP (cunoscut ca Proiectul de comunicare a emisiilor de carbon) progresul înregistrat în 2013 și anume îmbunătățirea scorului CDP de la 77 la 91, care este considerat unul foarte mare comparativ cu scorul mediu al industriei de 49. CDP este o organizatie nonprofit care susține companiile prin măsurarea, administrarea și comunicarea informațiilor importante despre protecția mediului.

De asemenea, 2013 a fost anul de lansare a unui număr de inovații în materie de echipamente și servicii care au venit în sprijinul clienților pentru a-și reduce amprenta de carbon. De exemplu, Tetra Alcross® RO Lite a fost pusă la dispoziția producătorilor mici și mijlocii de brânzeturi pentru a transfoma apa în exces dintr-un deșeu într-un produs. Tetra Vertico®, o nouă generație de unitate de transfer de căldură, a fost lansată pentru a îmbunătăți eficiența energetică de încălzire și răcire a unei vaste categorii de produse alimentare gata preparate. A fost introdus TPMS (Tetra Pak Maintenance System) On-line pentru a furniza mentenanță mașinilor în funcție de starea fiecăreia în locul unui calendar standardizat, ceea ce a îmbunătățit semnificativ eficiența și a optimizat performanța.

Creșterea gradului de reciclare a ambalajelor

Logo Tetra PakTetra Pak și-a asumat angajamentul de a crește gradul de reciclare a ambalajelor de carton de băuturi folosite, prin dublarea ratei de reciclare până în 2020 la 40%, concentrându-și eforturile asupra creșterii nivelului de informare a consumatorilor, împărtășind din cunoștințele și experiența sa, facilitând infrastructura de colectare și susținând dezvoltarea tehnologiei de reciclare.

În 2013, aproximativ 43 de miliarde de ambalaje Tetra Pak au fost reciclate la nivel global, adică 24,5%, cu cca 4 miliarde mai mult decât în 2012. Una dintre piețele care au făcut progrese semnificative în infrastructura de colectare este cea din Statele Unite ale Americii, unde rata de acces a consumatorului la infrastructura de reciclare a crescut de la 41% la 48% în perioada 2012-2013, fiind extinsă la cca 7,9 milioane de noi gospodării.

Reciclabilitatea ambalajelor face parte din inovațiile Tetra Pak. În 2013, compania a lansat Tetra Evero® Aseptic 1000 Separable Top, un ambalaj conceput pentru a permite consumatorilor să colecteze selectiv prin separarea cu ușurință a părții superioare de plastic de manșonul de carton al ambalajului.

“Atingerea excelenței în protecția mediului este un obiectiv strategic al companiei până în 2020, deoarece noi credem că este vitală pentru viitorul companiei și a clienților noștri. Performanța de mediu este una dintre țintele de care ținem cont în fiecare pas al operațiunilor noastre, de la furnizorii noștri, dezvoltarea sistemelor de procesare și ambalare, la serviciile și susținerea oferite clienților noștri. De aceea continuăm să avem succes în atingerea țintelor ambitioase de mediu”, declară Claes Du Rietz, Vicepreședinte de Mediu Tetra Pak.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.