Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tetra Pak a dat publicităţii Raportul de Sustenabilitate 2013

0

 

Tetra Pak®, lider mondial în soluții de procesare şi ambalare a alimentelor, a dat publicității Raportul de Sustenabilitate 2013. Acesta prezintă o serie de activităţi şi iniţiative derulate la nivel global anul trecut, care demonstrează angajamentul companiei de a-şi dezvolta operațiunile într-un mod responsabil faţă de societate, mediu şi economie.

Logo Tetra Pak

Câteva exemple de progres ale companiei în 2012 includ:

  • Expansiunea programului Dairy Hubs în Bangladesh şi Nicaragua, introdus pentru prima dată în Pakistan, în 2009, proiectul are ca scop îmbunătățirea calității și accesului la laptele materie primă în țările în curs de dezvoltare prin facilitarea interacțiunii directe a micilor fermieri cu procesatorii de lapte.
  • Programul Laptele Şcolar a întregistrat o creştere cu peste 30% a numărului total de copii beneficiari. Peste 67 milioane de copii din 60 de ţări beneficiază de lapte sau de alte băuturi nutritive în ambalaje Tetra Pak.
  • Peste 26 miliarde de ambalaje de carton cu certificare FSC™ (Forest Stewardship Council™) au fost livrate în 39 de ţări, ceea ce reprezintă o creștere de 43% față de 2011.
  • Extinderea gradului de folosire a polimerilor obținuți din surse vegetale pentru producerea sistemelor de închidere şi a capacelor pentru mai mult de 610 de milioane de ambalaje Tetra Pak.
  • Au fost reciclate aproape 23% din ambalajele de carton vândute, acesta fiind încă un pas înspre îndeplinirea obiectivului de a avea o rată de reciclare de 40% în 2020.

“Progresele pe care le-am făcut în 2012 sunt rezultatele inovării şi colaborării”, a declarat Dennis Jönsson, Preşedinte și CEO Tetra Pak. “Suntem conştienţi de toate provocările cu care ne confruntăm, dar credem că vom reuşi să facem o diferenţă în ceea ce priveşte viitorul companiei, al industriei şi al societăţii prin găsirea unor noi modalităţi de procesare, ambalare şi distribuţie a alimentelor, prin gestionarea corectă a deşeurilor şi printr-o strânsă colaborare cu partenerii noștri pe tot lanțul de producție și distribuție.”

Raportul Tetra Pak Sustenabilitate 2013 este disponibil http://sustainability.tetrapak.com.

DESPRE TETRA PAK

Tetra Pak este lider mondial în soluţii de procesare şi ambalare a alimentelor. Colaborăm cu clienţii şi furnizorii noştri pentru a oferi produse sigure, inovatoare şi ecologice care îndeplinesc în fiecare zi nevoile a sute de milioane de oameni din peste 170 de ţări din întreaga lume. Cu aproape 23.000 de angajaţi în peste 85 de ţări, credem în leadership industrial responsabil şi o abordare sustenabilă a activităţii. Motto-ul nostru, “PROTECTS WHAT’S GOOD™,” (PROTEJEAZĂ CE E BUN) reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sigure peste tot. Informaţii suplimentare despre Tetra Pak sunt disponibile la www.tetrapak.com

 

Tetra Pak şi PROTEJEAZĂ CE E BUN sunt mărci înregistrate ale Tetra Pak Group.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.