Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Test ce depistează peste 300 de mutaţii ale tumorilor canceroase, disponibil in Romania

0

Premieră pentru România: Test ce depistează peste 300 de mutaţii ale tumorilor canceroase, disponibil pentru pacienţi

Roche România a lansat, în premieră pentru piaţa din România, testul FoundationOne CDx, cel mai complex test disponibil pacienţilor cu cancer din România, bazat pe tehnologia de secvenţiere genetică de nouă generaţie (Next Generation Sequencing).

Testul FoundationOne CDx poate depista 324 de tipuri de mutaţii ale tumorii pacientului, care sunt apoi comparate cu cea mai mare bază genomică de date din lume. În urma efectuării acestui test, medicii şi pacienţii primesc o listă cu medicamentele la care pacientul ar răspunde cel mai bine, potrivite pentru profilul individualizat al tumorii – atât medicamente aflate deja pe piaţă cât şi medicamente aflate în studii clinice. Acest test poate fi folosit în toate tipurile de cancer, cu tumori solide.

Beneficiile acestui test pentru pacienţi sunt majore. Astfel, medicul va putea să aleagă cele mai potrivite opţiuni terapeutice, adaptate profilului genomic al tumorii pacientului: terapii ţintite, sau imunoterapii oncologice, disponibile pe piaţă ori în stadiul de dezvoltare clinică. Mai mult, un singur test FoundationOne CDx poate măsura simultan mai mulţi biomarkeri importanţi din punct de vedere medical, ceea ce reduce timpul de aşteptare al pacientului până la începerea tratamentului. Acest fapt are un impact pozitiv pentru pacienţi, deoarece în prezent pacienţii trebuie să aştepte rezultatele unor teste succesive, ce sunt obligatorii pentru un diagnostic corect. În plus, tratamentul potrivit, primit la timp, reduce costurile directe ale sistemului de sănătate pentru că evită cheluieli cu tratamente care nu sunt eficiente.

Viitorul în oncologie aparţine personalizării şi individualizării cât mai detaliate a tratamentului, pentru fiecare pacient în parte. Alegerea celor mai bune opţiuni terapeutice nu se poate face fără teste de diagnostic. Testarea mai multor biomarkeri prin intermediul unui singur test, precum FoundationOne CDx, oferă pacienţilor cea mai bună şansă de a identifica tratamentul personalizat de care ar putea beneficia, în special pentru situaţiile în care nu există alte standarde de tratament.”, a declarat Dr. Mircea Gongu, Coordonator Departament Oncologie Ponderas Academic Hospital.

Testele sunt lucrate într-un laborator de ultimă generaţie din Penzberg, Germania, sub coordonarea unei echipe de peste 20 de cercetători în domeniul genomic. Rezultatele testului sunt disponibile în aproximativ 2,5 săptămâni.

În România, acest test nu este decontat pentru pacienţi. Costul unui test FoundationOne CDx este de 2.000 euro + TVA şi poate fi efectuat doar pe baza unei recomandări din partea medicului oncolog.

Până în prezent, peste 50 de pacienţi români şi alţi 200.000 de pacienţi din întreaga lume au avut oportunitatea să poată beneficia de tratamentul personalizat, potrivit tipului de cancer de care suferă, datorită rezultatelor FoundationOne CDx. Pentru orice informaţii suplimentare legate de testul FoundationOne CDx, vă puteţi adresa medicului oncolog, intraţi pe www.foundationmedicine.ro sau scrieţi la adresa de e-mail romania.foundation-medicine@roche.com

***

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2017 compania avea peste 94.000 angajați la nivel global. În 2017, Roche a investit 10,4 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 53,3 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992. În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă. Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.