Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Terre des hommes primește recunoaștere internațională pentru menținerea siguranței copiilor

0

În urmă unei evaluări realizate de către mişcarea globală Keeping Children Safe, Fundația Terre des hommes (Tdh) a primit cea mai înaltă recunoaştere – “Nivelul 1 de Certificare” – pentru modul în care protejează copiii.

“Prin grija acordată menținerii siguranţei copiilor în toate intervenţiile sale, Terre des hommes dă dovadă de leadership în domeniul asistenţei pentru protecţia copilului. Sperăm ca toate organizaţiile să le urmeze exemplul în implementarea Standardelor Internaționale pentru Menținerea Siguranței Copiilor. Trebuie să ne asigurăm că, oriunde şi oricând, copiii sunt protejaţi de ceea ce le poate face rău“ a declarat Sarah Blakemore, Director Keeping Children Safe.

terre des hommes

Nivelul 1 de certificare în domeniul menţinerii siguranţei copiilor arată în ce măsură politicile de lucru ale unei organizații identifică situaţiile de risc pentru copii şi prevăd măsurile de urmat pentru combaterea acestora.

Analiza condusă de Keeping Children Safe a arătat că Tdh este un exemplu de urmat datorită următoarelor bune practici:
• O politică de protecţie a copilului cu adevărat globală a fost realizată şi este disponibilă în diferite limbi atât pentru angajaţii sau partenerii organizaţiei, cât şi pentru copii şi părinţi. Politica este revizuită regulat şi consolidată în permanență;
• Tdh a dezvoltat un set de materiale de instruire şi orientare privind protecţia copilului pentru noii angajaţi;
• Monitorizarea şi revizuirea politicii privind protejarea copiilor se desfăşoară în mod regulat, prin sesiuni de învăţare activă.

“Sunt încântată că Terre des hommes a primit certificarea de Nivel 1 din partea Keeping Children Safe. Această recunoaştere pune în valoare munca echipelor din teren, cărora li se datorează tot succesul eforturilor noastre de a-i proteja pe copii” a declarat Caroline Monin, Expert în Managementul Riscului, Tdh.

***

Despre:
Fundaţia Terre des hommes (Tdh) este o organizaţie neguvernamentală din Elveţia ce dezvoltă programe şi proiecte în peste 35 de ţări pentru a proteja copiii aflaţi în nevoie. În România, Terre des hommes a avut o prezenţa neîntreruptă încă din 1992, contribuind la îmbunătăţirea sistemului de protecţie a copilului, reforma asistenţei sociale şi facilitarea participării copiilor la dezvoltarea comunitară. Mai multe detalii despre proiectele Fundației puteți afla accesând www.tdh.ro.

Politica Tdh de Protecție a Copilului reafirmă şi consolidează angajamentul nostru ca organizaţie faţă de menţinerea siguranţei copiilor şi protejarea acestora împotriva oricărei forme de vătămare şi abuz. Aceasta este o problemă de importanță critică pentru Terre des hommes şi vedem protecţia copiilor, promovarea bunăstării şi respectarea drepturilor copilului drept fundamente ale muncii noastre în România și în lume.

Keeping Children Safe este o reţea globală în creştere, dedicată protejării copiilor împotriva abuzului şi exploatării. Activă în peste 120 de ţări, Keeping Children Safe are în grija sa peste 134 milioane de copii anual.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.