Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teo Milea a ajuns în finala regională a concursului Searchlight 2016 al postului național de radio CBC Music Canada, prin votul publicului

0

Pianistul si compozitorul roman Teo Milea a ajuns în finala regională a concursului Searchlight 2016 al postului național de radio CBC Music Canada, prin votul publicului!

După doar 6 luni de când s-a mutat în Toronto, Canada, pentru a-și continua cariera muzicală, pianistul și compozitorul român Teo Milea, se bucură de un nou success: grație votului popular, piesa „Ireversibil” este în penultima fază a concursului și poate ajunge mai departe, în marea finală a binecunoscutului concurs organizat de Radio CBC Music Canada. 230 de semi-finaliști naționali (din 1758 înscriși inițial), din toate cele 23 de regiuni ale Canadei, luptă acum pentru marea finală și marele premiu.

Din 218 artiști din Toronto care s-au înscris în această competiție, luni – 25 Aprilie, au fost anunțați cei 10 artiști din această regiune care merg mai departe, iar Teo Milea este unul dintre acești finaliști.

„Searchlight” este un concurs destinat muzicienilor din Canada, susținut de CBC, postul public de radio. Premiul cel mare este în valoare de 50.000 de dolari canadieni și constă în echipament muzical de 20.000 de dolari, un concert la 2016 CBCMusic.ca Festival, în Toronto, dar și un pachet care conține o sesiune într-un studio de înregistrări, mentorat, producție/distribuție a unui album.

—–
Teo Milea a colaborat cu Opera din Viena, a fost invitat să concerteaze pe scena Festivalului Internațional Altres Musiques din Benicassim, Festivalului Internațional de Jazz Garâna, Festivalului Internațional JazzTM, Festivalului Internațional de Teatru Clasic din Arad. Este primul pianist din lume invitat să-și interpreteze propria muzică la sediul Comandamentului NATO din Bruxelles și primul pianist care urcă pe scena Festivalului Internațional de Balet din Dortmund.

Datorită calității și clarității muzicii sale de pian, Teo Milea este preluat de radiourile de profil din România, Franta, Statele Unite ale Americii, iar nominalizările și clasările în fruntea topurilor specifice genului îl recunosc ca fiind un artist complet, care trăiește pentru a-și încânta auditoriul.
Cel mai nou album al său, Open Minds, se bucură deja de atenția radiourilor internationale de profil (Classical Radio Paris, Radio Tunes Solo Piano US, SoloPiano.com Radio US, Radio Romania Internațional) fiind declarat câștigător la categoria “Classical Album of the Year 2015” de Radio SoloPiano.com din Statele Unite și “Best Ambient/Instrumental Album” de The Akademia Awards (Los Angeles, Statele Unite).

Putem să-l votăm pe Teo Milea până în data de 29 Aprilie, ora 9:59 p.m. (ora României) fie pe site-ul oficial al competiției www.cbcmusicsearchlight.ca, fie direct pe site-ul artistului www.teomilea.com unde este creat un pop-up special pentru a ajuta direcționarea către vot.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.