Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Techcelerator se lansează oficial în Cluj

0

Pe data de 26 Februarie începând cu orele 18.00 la Cluj Hub, situat pe strada Regele Ferdinand 22-26, etaj 3, echipa Techcelerator va fi la dispoziția clujenilor pentru a răspunde la întrebări despre program.

Echipa Techcelerator, împreună cu Cristian Dascălu si Inti Paolucci, parteneri ai Fondului de Investiții GapMinder vor fi prezenți la eveniment pentru o sesiune de  întreabări și răspunsuri, legate de invesțtiile oferite, pașii următori și strategii de business. La eveniment va mai fi prezent și Bogdan Herea, CEO PitechPlus care va vorbi despre potențialul de generare al produselor al companiilor locale de IT de generare a produselor.

Cei interesați pot participa la eveniment gratuit, însă înregistrarea este necesară, iar înscrierile se pot face aici : https://goo.gl/hycUAK.

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Susținerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investiții de capital de risc recent lansat în România.

La începutul programului, 15-20 startup-uri aflate în stadiul de (pre)accelerare (idee, proof of concept sau MVP- Minimum Viable Product) vor primi câte 25.000€ pentru o participație de 6% din companie. Ulterior, în timpul programului, startup-urile cu cele mai mari șanse de succes, vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiție, de până la 75.000€, convertibilă în acțiuni în startup-ul respectiv. Sunt invitate să aplice companiile tinere inovatoare, care apreciază că au potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere, precum: ICT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, FinTech și altele.

Programul se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Prima rundă a programului va începe pe 31 martie.  Techcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală.

Despre GapMinder

GapMinder este un fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare. GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc. GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Despre RICAP

RICAP (Romanian Innovation Commercialization Assistance Program) a fost fondat în București de către profesioniști în consultanță în management și suporteri ai ecosistemului local de startup-uri. Scopul său principal a fost de a sprijini tehnologiile bazate pe cercetare și inovare și de a susține potențialul ridicat al rezultatelor cercetării locale prin construirea strategiei lor de comercializare pe piața internațională. RICAP are 48 de companii alumni care au fost sprijinite în 3 serii de accelerare.

Despre SprintPoint

SprintPoint a fost fondat în Cluj-Napoca, în jurul comunității ClujHUB. Scopul său a fost de a deveni un liant între startup-urile de succes locale și acceleratoarele și investitorii internaționali. Până acum, SprintPoint a susținut două serii de startup-uri.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este

principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Despre Programul Operațional Competitivitate

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.