Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Techcelerator se extinde în Europa de Sud-Est prin lansarea Scale Match, primul matchathon regional dedicat startup-urilor high-tech

0

Programul targetează 40 de startup-uri de Fintech, eHealth, AI sau SaaS din 15 țări

  • Primul matchathon regional dedicat startup-urilor de tehnologie. Înscrieri până la 13 aprilie
  • Target: 40 de startup-uri de Fintech, eHealth, companii care integrează AI sau soluții de tipul SaaS
  • Peste 20 de investitori și parteneri corporate în căutare de oportunități de investiții și parteneriate
  • Sunt vizate 15 țări din Europa de Sud-Est

România, București, 26 martie 2021: Techcelerator, cel mai mari accelerator din România pentru startup-uri de tehnologie, se extinde în Europa de Sud-Est prin lansarea Scale Match, primul matchathon regional. Scale Match își propune să faciliteze accesul startup-urilor de tehnologie la parteneri strategici din regiune și la finanțare.

Programul vizează companiile care dezvoltă soluții în domeniul Fintech, eHealth, companiile care integrează inteligența artificială și dezvoltatorii de soluții de tipul SaaS aflate în faza Market Ready. Pentru a fi eligibile, startup-urile trebuie să aibă soluții scalabile la nivel internațional, un model de business sustenabil și o echipă ambițioasă.

Aplicațiile sunt deschise aici, până pe 13 aprilie 2021, iar rezultatele vor fi anunțate pe 19 aprilie 2021.

Până la 40 startup-uri vor fi selectate pentru a intra în programul de matchmaking. Scale Match se va desfășura online, prin sesiuni unu la unu cu investitori și parteneri strategici. Pentru acest program s-au alaturat peste 20 de investitori și parteneri corporate în căutare de oportunități de investiții și parteneriate.

Ideea programului Scale Match a apărut din dorința de a expune startup-urile românești la investitori regionali. Extinderea amprentei Techcelerator face parte din viziunea noastră pe termen lung prin care urmărim consolidarea rolului de partener strategic pentru startup-urile high-tech. Accesul la oportunități regionale este un avantaj extraordinar, atât pentru startup-uri, cât și pentru investitori și corporații. Intenționăm să continuăm cu alte evenimente de acest tip care vizează companii de Fintech, eHealth, Artificial intelligence, Machine Learning sau SaaS”, declară Cristian Dascălu, co-fondator al Techcelerator și partener GapMinder VC.

Programul se adresează companiilor din 15 țări: România, Bulgaria, Slovenia, Georgia, Armenia, Turcia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Macedonia de Est și Tracia, Moldova.

***

Despre Scale Match

Scale Match își propune să dezvolte ecosistemul startup-urilor de tehnologie din regiunea Europei de Sud-Est, oferind antreprenorilor oportunitatea să se conecteze cu investitorii potriviți și să construiască parteneriate strategice cu corporații din domenii relevante acestora. Pe de altă parte, investitorii au posibilitatea de a intra în contact cu soluții și companii inovatoare, potrivite portofoliului de investiții sau tipului de business.

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, și altele. Techcelerator beneficiază de suportul strategic oferit de GapMinder VC și colaborează și cu alți investitori locali și europeni pentru a susțne ecosistemul tech local.

 

Despre GapMinder Venture Partners BV
GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. 

 

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.