Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Techcelerator se alătură ecosistemului EIT Digital

0

EIT Digital își extinde rețeaua în România.

Techcelerator se alătură ecosistemului EIT Digital.

În urma unei selecții naționale, Techcelerator a fost ales să colaboreze în România cu EIT Digital – principala organizație europeană responsabilă de transformarea digitală a Europei. În această calitate, Techcelerator va avea responsabilitatea de a identifica și selecta start-up-uri românești cu potențial de creștere ridicat (scale-ups).

Techcelerator va monitoriza în mod activ companiile locale de tehnologie cu venituri anuale de peste 500.000 de euro, de preferință 3-5 milioane de euro, care au în portofoliu servicii sau produse inovatoare din următoarele zone:

  • Infrastructura digitală: Securitate cibernetică, big data pentru industriile producătoare, optimizarea rețelelor, segmente de clienți/strategii de vânzări

  • Industria digitală: producție cu componente smart, logistică, retail, segmente de clienți/strategii de vânzări

  • Wellbeing cu ajutorul soluțiilor digitale pentru recuperare, sănătate ocupațională, deficiențe fizice sau mintale

  • Orașe digitale: mobilitate, îmbunătățirea ecosistemelor aferente acestora (city resilience), informații despre zonele urbane, segmente de clienți/strategii de vânzări

  • Segment financiar digital: securitate cibernetică, big data pentru acest sector, viitorul sectorului bancar cu amănuntul, segmente de clienți.

Companiile digitale pre-selectate de Techcelerator vor fi evaluate în continuare de membrii ARISE Europa, programul EIT Digital conceput pentru a stimula creșterea regională în țările UE, cu scopul de a le introduce în Acceleratorul EIT Europa. Toate companiile interesate de această oportunitate pot contacta Techcelerator pentru mai multe detalii la adresa info@techcelerator.ro.

Thomas Kösters, Country Lead în cadrul EIT Digital spune: „Până în prezent, EIT Digital a fost activ în România, în principal în domeniul educației. Totuși, prin această colaborare cu Techcelerator, ne facem intrarea în ecosistemul vibrant din această țară”.

La rândul său, Cristina Toncu, Director de program la Techcelerator, adaugă: „Această colaborare cu o astfel de organizație europeană relevantă demonstrează că avem abilitățile și know-how-ul necesare pentru a selecta cei mai potriviți candidați pentru a-și crește business-urile. Suntem în centrul ecosistemului și putem examina cu atenție cele mai promițătoare companii românești din industria digitală”.

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech și altele.

Despre EIT Digital

EIT Digital este o importantă organizație europeană de inovare digitală și educație antreprenorială al cărei principal obiectiv este transformarea digitală a Europei. EIT Digital generează inovații digitale revoluționare pe piață și sporește talentul antreprenorial pentru creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții în Europa. Acest lucru este realizat prin mobilizarea unui ecosistem paneuropean format din peste 200 de corporații europene de vârf, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare.

Funcționând ca o comunitate de cunoaștere și inovare a Institutului European de Inovare și Tehnologie, EIT Digital se axează pe antreprenoriat și se află în fruntea integrării educației, cercetării și a afacerilor, reunind studenți, cercetători, ingineri, dezvoltatori de afaceri și antreprenori. Rețeaua paneuropeană de astfel de centre cuprinde Berlin, Eindhoven, Helsinki, Londra, Paris, Stockholm, Trento, precum și Budapesta și Madrid. De asemenea, are un hub în Silicon Valley.

Conferința anuală a EIT Digital și a partenerilor evenimentului are loc între 10-11 septembrie 2019 la Bruxelles. Mai multe despre entitațile care inovează în domeniul digital și despre companiile care conturează viitorul unei Europe digitale puternice aflați aici: https://www.eitdigital.eu/conference/agenda

Pentru mai multe informații despre EIT Digital, vizitați: www.eitdigital.eu sau Facebook, LinkedIn și Twitter.

Despre ARISE Europa

ARISE Europa, parte a Schemei regionale de inovare EIT (RIS), este un program al EIT Digital conceput pentru a stimula creșterea regională în țările UE în care EIT Digital nu nu are un punct de prezență. Misiunea ARISE Europe este: a) conectarea celor mai inovatoare ecosisteme locale la o rețeua paneuropeană de companii globale, centre de cercetare de vârf și universități de top; b) consolidarea capabilităților ale jucătorilor inovatori locali, conectându-i cu programele de inovare și de antreprenoriat ale EIT Digital; și c) încurajarea dezvoltării abilităților antreprenoriale prin conectarea talentelor locale și a educatorilor prin EIT Digital Academy.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.