Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Targul de cariera, Angajatori de TOP continua online pana pe 9 mai pe www.hipo.ro

0

Candidatii pot aplica pana pe 9 mai pe www.hipo.ro pentru cele peste 2250 de joburile oferite de  companiile participante la editia din 8-9 aprilie Angajatori de TOP. Cei interesati pot gasi pe portalul www.hipo.ro informatii despre companiile participante, oferta de joburi si profilul cautat de companiile partenere Angajatori de TOP.

Tineri profesionisti cu experienta de pana la 5 ani, proaspat absolventi, studenti in ani terminali si masteranzi din toata tara care nu au putut ajunge la targul de cariera Angajatori de TOP  sunt asteptati sa aplice online. Principalul avantaj consta in faptul ca pe www.hipo.ro candidati din alte orase sau chiar cei care se afla in afara tarii pot aplica pentru joburile deschise de companiile participante la Angajatori de TOP. Printre companiile care ofera joburi tinerilor din alte orase ale tarii putem mentiona: CocaCola HBC Romania (Ploiesti, Timisoara), Deloitte Romania (Timisoara, Cluj Napoca), Ernst & Young  (Timisoara, Cluj Napoca), P&G  (Timisoara), KPMG (Cluj Napoca, Timisoara), AKKA ROMSERV (Pitesti), Dacia Groupe Renault (Pitesti), DELL Services (Brasov) si OSF Global Services (Brasov, Suceava).

Topul oraselor in functie de numarul de joburi oferite de companii pana pe 9 mai este alcatuit din:

  1. 1. Bucuresti
  2. 2. Cluj-Napoca
  3. 3. Iasi
  4. 4. Brasov
  5. 5. Ploiesti
  6. 6. Pitesti
  7. 7. Timisoara

In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, oferta companiilor acopera domeniile IT&C, outsourcing, consultanta, FMCG, inginerie, financiar-bancar si media.

 

“CV-urile primite la stand in cele doua zile ale evenimentului vor fi evaluate, iar ulterior candidatii selectati vor fi chemati la interviu. Noi ii incurajam sa-si depuna CV-ul online pentru pozitiile deschise de Gameloft” a declarat Alina Tudorica, Inspector HR, Gameloft.

Intre 15 000 si 16 000 de tineri profesionisti au participat la cea de-a zecea editie a celui mai mare targ de cariera din Romania, Angajatori de TOP. “Editia aniversara Angajatori de TOP a fost o editie de succes. Suntem incantati de rezultatele obtinute in ideea in care numarul participantilor a fost in crestere fata de editiile anterioare, dar si o mai mare varietate din punct de vedere al profilului candidatiilor” a declarat Nicoleta Mitea, Staff Manager, Rompetrol.

“In cele doua zile ale targului Angajatori de TOP am inregistrat este 1400 de CV-uri, fie in format fizic, fie online” a spus Mihaela Sferdian, Specialist Resurse Umane, UPC Romania

“Vom programa 50 de interviuri posteveniment pentru pozitiile curente, urmanand ca restul candidatiilor sa fie evaluati pentru oportunitatiile viitoare. La editia din primavara trecuta am angajat 25 de persoane dintre cele care au aplicat in cadrul targului Angajatori de TOP” a spus Gabriela Sarapatin, Responsabil Recrutare, Webhelp Romania.

 

Oportunitatile de cariera, studiile de caz, programele de internship si cele de management trainee au fost apreciate de vizitatorii targului de cariera Angajatori de TOP. Un alt punct de interes pentru candidatii prezenti a fost standul CV Clinic unde tinerii au primit feedback referitor la cum sa isi construiasca CV-ul astfel incat sa isi creasca sansele invitarii la interviuri pentru posturile la care aplica.

Andreea Voroneanu – Intuitive Life Coach  a initiat la aceasta editie a Angajatori de Top programul “ Un strop de coaching”. In cadrul acestuia, 24 de persoane au beneficiat de intalniri de coaching de cate 10 minute, unde au gasit solutii la intrebarile lor legate de cariera. Laitmotivul acestor sedinte a fost: care este jobul care mi se potriveste cel mai bine, iar participantii au plecat acasa cu instrumente pentru a afla acest lucru.

“Urmatoarea editie a targului de cariera Angajatori de TOP va avea loc in luna octombrie, la care ne asteptam ca vor participa 100 dintre cele mai importante companii din Romania. Mai multe informatii despre targul de cariera Angajatori de TOP din toamna vor fi disponibile pe www.hipo.ro” a declarat Dragos Gheban, Business Development Manager, Catalyst Solutions.

Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de tinere talente cu potential si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Catalyst Solutions  sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: proiectul „Top Talents Romania”, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor”, portalul de cariera www.hipo.ro, precum si studiul „Cei mai doriti angajatori”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.