Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tânăra regizoare Ariana Pendiuc, confirmă: al doilea an consecutiv, al doilea film la Cannes

0

Cel mai tânar regizor român al cărui film a fost selecționat la Festivalul de Film de la Cannes în 2010, Ariana Pendiuc (25 ani) își confirmă valoarea in 2011. Filmul “Micile Vedete la școală”, regizat de ea si produs de sora sa, Ema Pendiuc, vedetă TVR3, protagonistă în film, a fost selecționat, la cel mai prestigios festival de film din lume, la secțiunea Short Film Corner.

Declarație Ariana Pendiuc: “Atunci când filmele tale sunt selecționate, doi ani consecutiv la Festivalul de la Cannes, este clar că nu mai e vorba de norocul începătorului, ci mai degrabă de perseverență și multă muncă. Anul trecut, după ce m-am întors de la Cannes, împreună cu sora mea, am înființat prima școală de film si televiziune pentru copii din România, Școala Micile Vedete, www.micilevedete.ro. În doar 10 luni am instruit peste 100 de copii și am facut 3 filme de scurt metraj împreună cu ei, iar ultimul, cel in care Micile Vedete joacă alaturi de sora mea, a fost selecționat vineri, la Festivalul de Film de la Cannes 2011”

 

Declarație Ema Pendiuc: “Dacă filmul nostru de debut a fost selecționat la Cannes anul trecut, așteptările anul acesta erau cu atât mai mari. Si iată că n-am dezamăgit, ba din contră. Pe lângă filmul “Micile Vedete la școală” în care sunt tare mândră că am jucat alături de copiii pregătiți de noi, care au vârste între 5 si 11 ani, anul acesta la Cannes, a fost selecționat încă un film, “Semnul Timpului”,  produs tot de mine, dar regizat de Cosmin Croitoru, directorul de imagine al tuturor filmelor noastre. Așadar echipa pe care o formăm împreună cu el dă roade, iar anul acesta, mergem la Cannes cu două filme.”

 

Lucrul de care sunt însă cel mai mândre surorile Pendiuc este faptul ca au avut mână bună cu copiii de la Școala Micile Vedete pe care i-au selectat de la cele mai bune școli din Bucuresti si le-au oferit o pregatire care este unică in România. Înainte de filmări, cel puțin trei luni, toți copiii au făcut simulări cu ajutorul aparaturii profesionale, exact ca pe un platou de film, au luat lecții de dicție, de prezentare în fața camerei de filmat. Au avut chiar și un mentor în domeniul televiziunii, în persoana matinalului de la Antena 1, Dani Oțil.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.