Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tânăra generaţie a viitorilor lideri mondiali se va reuni în luna iulie la Bruxelles, în cadrul Model NATO Youth Summit 2012

0

Model NATO Youth Summit (MoNYS), cea mai mare simulare a procesului decizional al NATO din lume, are plăcerea să anunţe faptul că procesul de selecţie pentru cei 220 de tineri care vor participa la evenimentul din acest an s-a încheiat cu succes. Între 6 februarie şi 31 martie 2012, 900 de studenţi de diferite naţionalităţi și-au exprimat dorinţa de a participa la simulare prin trimiterea candidaturii pentru una dintre poziţiile disponibile.

Organizatorii au făcut toate eforturile pentru a selecţiona cei mai buni candidaţi şi pot afirma cu mândrie că participanţii la prima ediţie MoNYS formează un grup eterogen de studenţi inteligenţi, bine pregătiţi și extrem de entuziaști, provenind de pe 5 continente și reprezentând cele mai bune universităţi din fiecare ţară. Studiind și beneficiind de experienţă în diferite domenii, precum ştiinţe politice, relaţii internaţionale, gestionarea conflictelor, drept şi diplomaţie, jurnalism şi comunicare, ştiinţe sociale sau economie, candidaţii au dovedit că au calităţile unor lideri mondiali. În timpul Summit-ului, aceștia vor îndeplini rolurile a 195 de delegaţi NATO, a 13 chaipersons şi a 12 jurnalişti, dezbaterile fiind legate de teme de importanţă internaţională.

Participanţii selectaţi încep o nouă experienţă. „Mă gândesc la toate lucrurile interesante care urmează să se întâmple acolo: tineri, idei noi, locuri noi, conversaţii, șansa de a face o diferenţă. Cred că este o oportunitate uimitoare pentru noi toţi şi ar trebui să fim cu adevărat mândri că luăm parte la eveniment”, spune Alexandra Preda din România. Pentru Sam Vlessing, din Canada, MoNYS este un vis devenit realitate: „Una dintre cele mai influente organizaţii internaţionale contemporane își deschide porţile pentru a permite liderilor de mâine să încerce să rezolve probleme reale. Nu mi-aş fi putut dori mai mult”. Belinda McEniery, din Australia, susţine opiniile lor: „Summit-ul îmi va da posibilitatea de a întâlni şi de a schimba idei, culturi şi experienţe cu peste 200 de studenţi internaţionali, dintre care mulţi vor deveni mai târziu următoarea generaţie de factori de decizie la nivel global.”

Model NATO Youth Summit este cea mai mare simulare a NATO din lume şi singura de acest gen din Europa, care va avea loc în Bruxelles, Belgia, între 8 şi 13 iulie 2012. Scopul principal al MoNYS este acela de a informa şi educa cu privire la misiunea și principalele activităţi ale NATO, dar și de a crea un cadru de exprimare democratică, unde participanţii să-şi poată dezvolta abilităţile de negociere, comunicare și diplomaţie, într-un mediu intercultural. MoNYS 2012 este organizat de o echipă internaţională formată din 28 de tineri din 12 de ţări, beneficiind de sprijinul unor importante instituţii internaţionale, cum ar fi Ministère de la Région Bruxelles Capitale, Asociaţia Tratatului Atlantic, Université Libre de Bruxelles, Star Alliance și IBIS Hotels.

Echipa de organizare a MoNYS vrea să profite de această şansă pentru a-i felicita pe toţi candidaţii și a le mulţumi pentru motivaţia și interesul exprimat. „Am fost impresionaţi de candidaturile trimise şi marele nostru regret este că nu putem să vă selecţionăm pe toţi”, spune George – Mihael Manea, Manager de proiect MoNYS 2012.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.