Talentul este o responsabilitate, spune Alexandru Tomescu

0


Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai apreciati violonisti romani, crede ca muzica clasica poate atinge pe oricine. De aceea, el isi foloseste talentul pentru a aduce aceasta muzica la cat mai multi romani. Alex a observat ca oamenii sunt intimidati de aura de rigoare si inaccesibil creata in jurul concertelor de muzica clasica, asa ca a inceput sa tina concerte in conversi si fara cravata.

Sursa text si foto: ffff.ro Multumim Corina pentru articol!

Referitor la interpretarea muzicii clasice, Alex spune ca trebuie mai intai sa cunosti regulile si abia apoi vei putea sa dai frau liber “demonului creativitatii”. Pentru el, muzica este o cautare permanenta, iar relatia cu piesa este ca un proces de domesticire.

Mai aflam din ultimul Lob Creativ despre relatia lui Alex Tomescu cu vioara Stradivarius, cum se antreneaza ca muzician si nu numai la adresa ffff.ro


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează