Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Take Action for a Change

0

În perioada 22 martie -12 aprilie 2014, Fundaţia CHANCE FOR LIFE desfăşoară în parteneriat cu organizaţia Commundo din Olanda, proiectul „Take Action for a Change”- proiect finanţat prin programul Tineret in Actiune, Serviciul European de Voluntariat al Comisiei Europene – ce are ca temă principală „obstacolele întâlnite de tineri cu oportunități reduse pe piața forței de muncă”.

Take action for a change

În această perioadă, 12 voluntari olandezi (o parte din aceștia având dizabilități locomotorii) împreună cu voluntari români vor organiza o serie de piese de teatru social și expoziții non-formale de fotografie (photo-voice) care se vor adresa publicului larg din Sibiu și în special tinerilor din liceele și facultățile sibiene.

În proiectul „Take Action for a Change”, voluntarii vor folosi metode interactive precum teatrul social si photovoice pentru a dezbate tema proiectului dar și problema cetăţeniei europene, a identităţii culturale, a stereotipurilor, a grupurilor discriminate şi a prejudecăţilor din societăţile olandeze şi româneşti. Ei vor aborda astfel situaţii de discriminare reprezentative pentru realitatea românească și olandeză.

Scopul acestor evenimente interactive este de a sensibiliza comunitatea faţă de situaţiile de discriminare şi consecinţele acestora dar mai ales de a-i ajuta pe tineri să conștientizeze importanța implicării lor active în problemele cu care se confruntă. Voluntarii și publicul participant vor exersa diverse roluri și vor demonstra că schimbarea este posibilă dezvoltându-și totodată competențe pe care le vor putea folosi în viața de zi cu zi în comunitatea din care provin.

Vă invităm să alături de noi luni pe 7 aprilie la Biblioteca Astra la ora 14 si marti, 8 aprilie la Agenția pentru ocuparea Forțelor de muncă la ora 14 pentru a experimenta aceste metode și pentru a fi parte din schimbare.

Teatrul social este o metodă de educaţie non-formală prin intermediul căreia publicul spectator poate interveni ca actor în desfăşurarea spectacolului, cu scopul de a propune soluţii cât mai realiste la problemele sociale de discriminare sau opresiune înfăţişate pe scenă.

Photo-voice este tot o metodă de educație non-formală care utilizează inovativ și participativ arta fotografică cu scopul de crea instrumente de comunicare si advocacy pentru a genera schimbari sociale pozitive.

Fundaţia Chance for Life este o organizaţie neguvernamentală care îşi propune dezvoltarea comunităţilor din România prin intermediul copiilor şi tinerilor. Prin campanii sociale şi educaţionale care provoacă oamenii să gândească diferit, prin programe care oferă suport emoţional şi social pentru copii şi tineri, Chance for Life formează spiritul civic al românilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor din ţara noastră.

Fundaţia Stichting Commundo este o organizaţie non-profit olandeză oferă oamenilor de orice vârstă posibilitatea de a desfăşura activități de voluntariat în ţări din toată lumea. Organizaţia olandeză le oferă oamenilor oportunitatea unică de a participa la un proiect comunitar de valoare precum şi de a călători în locuri aventuroase şi de se dezvolta personal, de a se implica activ în comunităţi şi culturi diferite şi de a acumula o mai bună înţelegere a altor lumi.

Parteneri locali: Biblioteca Astra, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu prin Centrul de Tineret Sibiu, Centrul de documentare europeană din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (CDE-ULBS) și Asociația Europeană SIBIU2020 – Bruxelles.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.