Sziget Festival lansează și în România un CONCURS pentru tinerele trupe din zona independentă

0

 Sziget Talent – Concurs pentru trupele tinere din zona independentă

  ** Trupa câștigătoare va cânta la Sziget Festival din Budapesta **

Sziget Festival lansează și în România un concurs pentru tinerele trupe din zona independentă (underground/alternativă); trupa aleasă de către juriu și public va putea urca pe una dintre scenele #Sziget2015, în luna august a acestui an

Concursul este organizat în cadrul programului YourOpen Talent de la Sziget Festival din Budapesta, de către filiala Sziget România, în colaborare cu platforma de cultură alternativă Cooperativa Urbană.

Startul concursului se dă pe 25 martie și se încheie pe 25 aprilie 2015. În acest timp, trupele se pot înscrie la prima preselecție a concursului. Detalii pe http://szigetfestival.ro/sziget_talent

afis sziget talent

CONDIȚII

 • Anul „nașterii” trupei să nu fie mai devreme de 2010
 • Să se încadreze în zona de muzică underground-alternativă, cu tot ce cuprinde aceasta – indie rock, hip-hop, electro, jazz (exclus tribute și cover bands)
 • Să aibă minim 2 membri și maxim 7
 • Să nu aibă semnat un contract cu o casă de discuri
 • Fiecare trupă doritoare să participe la concurs trebuie să trimită la info@szigetfestival.ro linkuri către platforme online unde pot fi ascultate piese și unde pot fi găsite și câteva detalii despre trupă
 • Totodată, trebuie să poată susține un concert de 40 de minute LIVE

Juriul este format din: Dan Amariei (Omul cu Șobolani), Bogdan Popoiag (ROA, Unu’), Kovács András (KUMM), DJ Bully + un reprezentant Sziget Festival.

Înscrieri: 25 martie – 25 aprilie 2015

Preselecție

Toate trupele înscrise vor fi anunțate și vor putea fi ascultate pe www.szigetfestival.ro. Pe 30 aprilie, juriul va alege 3 trupe care vor susține concerte LIVE joi, 7 mai 2015, în club Expirat din București – atât juriul cât și publicul vor alege câștigătorul care va pleca la Sziget.

Ce oferă Sziget Festival:

 • Spațiu în programul scenei Europa, scenă special concepută pentru a promova tinere talentele europene în cadrul Sziget Festival – în perioada 10-11 august (data exactă si ora urmează a fi anunțate), LIVE timp de 40 de min, cu 20 de min change-over/line-check.
 • Remunerație de 500 de euro pentru a acoperi cheltuielile cu transportul (cheltuielile adiționale vor fi suportate de artiști), banii se dau pe baza unui contract.
 • Cazare la hotel pentru artiști + maxim 1 tehnician (maxim 2 nopți)
 • Bilete pentru o săptămână pentru artiștii din trupă + maxim 1 tehnician
 • First Class P.A. & Stage Lighting System
 • Backline: 2 cabinete pentru chitară, 1 bass amp. și 1 basic drum-kit
 • O masă caldă de persoană în ziua concertului

Mai multe detalii vor fi stabilite de Sziget Festival împreună cu trupa câștigătoare, la momentul oportun.

Videoclipul retrospectiv Sziget 2014:

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează