Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sustine startup-ul Babele in competitia de antreprenoriat social The Venture

0

Babele este o platformă colaborativă care susţine antreprenorii sociali să-şi amelioreze strategia, primind feedback de la alţi antreprenori şi mentori. Babele are 7000 de membri din peste 100 de ţări, şi peste 650 de proiecte sociale. Principiul de bază este că mai multe minţi pot judeca mai bine decât una singură.

Manu The Venture vote

O mulţime de antreprenori se blochează la un moment dat la capitolul dezvoltare, business plan şi monetizare. În platform, ei pot primi ajutor. Spre exemplu, Jared, antreprenor din Uganda, a creat un model de cargo bike pentru a transporta femeile însărcinate la spital, rezolvând astfel problema ratei mari de mortalitate infantilă. Iniţial ONG-ul său, Pulse, nu avea un model de business şi depindea de donaţii din partea corporaţiilor. Folosind Babele, şi primind feedback de la zeci de persoane, de la cetăţeni la experţi, Jared a înţeles că poate să-şi creeze un model de business oferind spaţii publicitare companiilor pe cargo bike. Pulse a devenit sustenabil financiar şi se extinde acum şi în alte ţări.

Babele poate avea şansa să reprezinte România la una dintre cele mai mari competiţii de antreprenoriat social din lume, Chivas The Venture. Chivas oferă şi un premiu de popularitate în valoare de 3000 €, acordat startup-urilor care adună cele mai multe voturi din România. Poţi să susţii Babele votând la www.theventurevote.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.