Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SuperTeach, programul dedicat transformării de mentalități în educație, lansează prima conferință online pentru profesori cu acces gratuit

0

SuperTeach, programul dedicat transformării de mentalități în educație, a anunțat lansarea primei conferințe online pentru profesorii din România, care va avea loc sâmbătă, 9 mai, între orele 9.30 – 17.00, pe o platformă dedicată. Conferința va fi gratuită.

Plecând de la tema ”Ce pot face pentru mine și cum îi pot ajuta pe ceilalți?”, în cadrul conferinței online vor fi abordate subiecte de actualitate pentru cadrele didactice, respectiv: modalitățile prin care își pot menține starea de bine în contextul schimbărilor rapide din ultima perioadă, metodele cu ajutorul cărora își pot maximiza impactul prin educația online, dar și modurile prin care cadrele didactice pot măsura rezultatele obținute. Printre speakerii invitați se numără Andy Szekely – coach și trainer în dezvoltare personală, Robert Brindley – consultant în leadership educațional, dar și alți specialiști care prin inițiativele lor, transformă sistemul educațional românesc. 

”Ritmul rapid al schimbărilor din ultima perioadă ne-a făcut să înțelegem că nu vom putea reveni curând la acea stare de <<normalitate>> pe care ne-o dorim, respectiv realizarea conferințelor în marile orașe ale țării. Mutarea în mediul online a venit ca o soluție naturală, pentru că vrem să fim în continuare alături de cadrele didactice din România și să le oferim sprijinul de care au nevoie. De asemenea, am luat în considerare și marele avantaj din acest context: pentru prima dată,  SuperTeach se va putea adresa simultan profesorilor din întreaga țară”, a spus Felix Tătaru, Președinte GMP Group și co-fondator al proiectului SuperTeach.

Evenimentul online va avea atât un interval dedicat discursurilor – de la 09.30 la 14.00 – cât și o secțiune rezervată atelierelor, în intervalul 15.30 – 17.00. În cadrul atelierelor, vor fi abordate tematici precum: strategiile de învățare bazate pe neuroștiințe, abilitățile digitale, modalitățile prin care profesorii pot rămâne aproape de elevi în contextul distanțării sociale, dar și bune practici în funcție de nivelul de învățământ.

Profesorii au făcut un salt enorm în această perioadă prin școala online, prin simplul fapt că au ieșit din zona de confort și au început să vorbească pe limba digitalizată a celor mici. Cu toate acestea, ei au nevoie în continuare de ghidare și inspirație. Pentru a realiza școala online cu succes, este esențial să ieșim din paradigmele clasice – atenția celor mici este considerabil redusă, iar profesorii sunt nevoiți să reinventeze procesul educațional. Trăim vremuri fără precedent, însă trebuie să înțelegem că ce experimentăm în acest moment nu este o criză, ci o oportunitate imensă pentru sistemul educațional românesc.” punctează Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și co-fondator SuperTeach.

În cadrul conferinței, vor mai fi prezenți și: Adrian Timofti – Director executiv al Liceului Varlaam Iași, Andrada Sorca – învățătoare în cadrul liceului ”Nikolaus Lenau” Timișoara, profesor MERITO și lider al facilitatorilor programului Mentalitatea Deschisă în Educație, Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College și Cristina Gheorghe – Director al Institutului Dezvoltării Personale și co-fondator al proiectului SuperTeach.

Informații despre modalitatea de participare vor fi disponibile pe website și pe pagina de Facebook a proiectului.

Despre Proiectul SuperTeach

Lansat în 2017, SuperTeach este un program educațional de voluntariat realizat de Romanian Business Leaders (RBL) în parteneriat cu Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Educativa. 

SuperTeach inspiră profesorii să educe noile generații în spiritul unei mentalități deschise, ajutând elevii să-și descopere pasiunile, să-și maximizeze potențialul și să-și dezvolte competențele cheie pentru a reuși să-și atingă țelurile în viață. 

Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, președinte fondator al GMP Group si Radio Itsy Bitsy, Dragoș Anastasiu, CEO al Grupului Eurolines, Cristina Gheorghe, președinte al Institutului Dezvoltării Personale și Alexandru Ghiță, președinte al Grupului Educativa. 

SuperTeach acționează pe 3 direcții: Conferințe, Traininguri și Comunități locale. 

În cei trei ani de activitate, în toata tara s-au desfășurat 21 conferințe în care sute de speakeri, elite și specialiști în educație și antreprenoriat au pregătit peste 9.800 de profesori și educatori din sistemul de învățământ preuniversitar, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă. 

296 de profesori au absolvit cursul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație” realizat de liderul global in schimbare de mentalitate, Institutul Arbinger din SUA și oferit în România de Institutul Dezvoltării Personale. 

În prezent SuperTeach dezvoltă comunități locale în 16 județe cu ajutorul celor 27 de facilitatori ai programului Mentalitatea Deschisă în Educatie și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale. 

În contextul declarării stării de urgență, SuperTeach a organizat webinarii gratuite pentru a veni în întâmpinarea nevoilor profesorilor, la acestea participând mii de cadre didactice din toată țara.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.