Suntem in topul celor mai mari 10 producători de porumb din lume?

0

Avem şanse să fim în top 10 la producţia de porumb în lume! Ştirea seamănă puţin cu „veştile bune” despre România înainte de ’89, dar totuşi nu putem să neglijăm potenţialul fantastic al agriculturii de pe meleagurile noastre.

Potrivit Ziare.ro, se pare că anul acesta, ne-am dublat producţia de porumb faţă de 2007, până la 9 milioane de tone.
În top 10 mondial la producţia de porumb, ţărişoara noastră se va situa înaintea Spaniei, Ucrainei şi Rusiei, dar după China, Brazilia şi Statele Unite potrivit Ziarul Financiar.

În interiorul UE, România ocupă primul loc în ceea ce priveşte suprafaţa cultivată cu porumb, deţinând aproape 30% din suprafaţa totală de 8,6 milioane de hectare.

România, are foarte puţine sectoare unde este în top 10 mondial, însă printre ele, se numără consumul de bere pe cap de locuitor, viteza internetului, şi numărul mesajelor de tip spam expediate.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează