Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Succes editorial al cunoscutul sociolog Alfred Bulai în Spania

0

Cartea Sociologia și cotidianul s-a bucurat de o cerere mare în librării, chiar de la prima ediție

Joi, 25 februarie 2016, a avut loc, la Madrid, lansarea cărții Sociologia și cotidianul, semnată de sociologul român Alfred Bulai. Varianta spaniolă a cărții a fost prezentată în cadrul celei de a șaptea ediții a programului editorial Vida Universitaria (Viața Universitara), inițiat de Editura Niram Art, în colaborare cu Universitatea Complutense din Madrid.

alfred_bulai
Alfred Bulai are o cariera de 25 de ani în sistemul universitar, fiind și prodecan al Facultății de Științe Politice din Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București. A susținut de-a lungul timpului cursuri în domeniul sociologiei politice și electorale, metodologiei de cercetare socială, comunicării și marketingului politic, auditării și analizei politicilor publice, fiind implicat permanent în dezbaterile publice care privesc problemele sociale și politice naționale și europene.

În opinia autorului, “sociologia este știința care ne ajută să trăim în acord cu ceea ce ne dorim, ținând cont de funcționarea instituțiilor sociale. Sociologia trebuie să-și ajute cetățeanul să-și înțeleagă destinul, rolul și cauza problemelor, dacă are probleme.”

Lansarea volumului a avut loc la Facultatea de Științe ale Informației, Universitatea Complutense, cu participarea profesorilor și studenților de la universitatea gazdă. Profesorul José Basilio Casanova Varela a luat cuvântul în deschiderea evenimentului, subliniind “importanța organizării unor astfel de întâlniri, care ajută la cunoașterea reciprocă a două culturi europene înrudite, cea română și cea spaniolă“, iar moderatorul a fost Fabianni Belemuski, scriitor și jurnalist de origine română. Cartea Sociologia și cotidianul s-a bucurat de o cerere mare în librarii chiar de la prima ediție.

În cadrul evenimentului, a avut loc și lansarea manualului Curs practic. Cultură, civilizație, gramatică și vocabular în limba spaniolă (Niram Art, 2016), semnat de Raluca Arianna Vîlceanu, profesoară la Universitatea de Vest din Timișoara. Manualul se adresează atât studenților străini la studii în Spania cât și emigranților de diverse origini, care doresc să stăpânească limba spaniolă și să ia contact cu istoria și cultura țării în care au venit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.