Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studiu MTH Digital: 81.7% dintre utilizatorii români de internet declară că au început să folosească mai des rețelele sociale în timpul pandemiei

0

40,7% dintre utilizatorii români care au răspuns la acest studiu au declarat că au acordat mai multă atenție TikTok-ului în pandemie;
39,2 % dintre utilizatorii online români au declarat că au interacționat mai mult cu reclamele din social media în timpul pandemiei;
42,5% dintre internauții români spun că au făcut cumpărături online în această perioadă după vizionarea reclamelor din social media;
81,7% dintre respondenții studiului folosesc mai des rețelele sociale de când a început pandemia.

București, 7 octombrie 2020
În urma unui studiu realizat de către agenția de digital marketing pentru e-commerce MTH Digital, 81,7% dintre români au început să folosească mai des rețelele sociale în timpul pandemiei, în timp ce restul de 18,3% spun că nu și-au schimbat intensitatea folosirii acestora. Aceste date reies dintr-un studiu realizat de MTH Digital pe un eșantion de 200 de persoane.

În perioada de la începutul pandemiei până acum, 58,4% dintre utilizatorii rețelelor de socializare menționează că au interacționat mai mult decât de obicei cu reclamele online, în timp ce 41,7% dintre aceștia declară că nu și-au modificat comportamentul online.

La capitolul cumpărături online, 62,5% spun că au făcut shopping online mai des în timpul pandemiei, în timp ce 37,5% au preferat să facă economii în această perioadă.

Cu toate că motivele folosirii rețelelor sociale sunt diverse, 90,8% dintre respondenți spun că folosesc social media drept o sursă de divertisment și comunicare cu cei dragi, în timp ce 57,5% folosesc rețelele de socializare drept o sursă de informare. Pe lângă aceștia, 22,5% dintre participanții la studiu menționează că folosesc social media drept o platformă de shopping online pentru a căuta, verifica și compara produse, pe când 40% aceștia folosesc rețelele sociale în scop de networking.

La capitolul dispozitivelor de pe care utilizatorii români de internet accesează rețelele de socializare, 90,8% dintre respondenți afirmă că folosesc telefonul mobil, în timp ce numai 8,3% preferă desktopul/laptopul. Doar un procent de 0.8% dintre respondenții studiului folosesc tableta pentru a accesa rețelele de social media.

Când vorbim despre timpul petrecut pe rețele sociale, studiul ne arată că săptămânal respondenții studiului au declarat că petrec online:
Între 5 și 10 ore – 30%
Între 10 și 15 ore – 20%
Între 15 și 20 de ore – 14%

„Faptul că oamenii petrec mai mult timp în social media ne arată că în perioada aceasta creșterea proporțională a bugetelor investite în digital marketing poate genera rezultate mai bune pentru business-urile cu prezență online. Totodată acest lucru este confirmat și de cei 62,5% respondenți ai studiului ce au făcut cumpărături online mai des în timpul pandemiei”, spune Robert Dumitru, Digital Marketing Manager MTH Digital.

Pandemia a influențat ierarhia rețelelor sociale preferate de români: 59% dintre respondenți declară că au adoptat TikTok în timpul pandemiei

Deși fiecare rețea socială are specificul ei, în timpul pandemiei TikTok-ul a crescut, fiind platforma cel mai des preferată de persoanele participante la studiu. În topul noilor preferințe, pe locul al doilea se află platforma LinkedIn cu 14%, iar pe locul trei, cu 12% platforma Instagram.

Conform datelelor furnizate de către reprezentanta companiei în regiune, Laura Savu, pentru UPGRADE100, TikTok este aplicația care are deja în România peste 4.1 milioane de utilizatori lunar, din care 2.4 milioane folosesc aplicația zilnic.

„TIk Tok este un canal cu un potențial de viralizare enorm pentru companiile ce nu doresc să investească buget în digital marketing și doresc o creștere organică a brandului. Desigur, comunicarea trebuie adaptată canalului și trebuie realizat doar conținut video cât mai autentic și relevant audienței targetate” continuă Robert Dumitru, Digital Marketing Manager MTH Digital.

Despre MTH Digital
MTH Digital este o agenție de digital marketing care funcționează ca un departament de marketing online externalizat pentru magazine online și care urmărește creșterea vânzărilor online ale acestora prin integrarea serviciilor de performance marketing (Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, Youtube Ads, affiliate marketing, marketing automation, email marketing, Pinterest Ads) cu serviciile de creație (copywriting, redactare de conținut, grafică, animații și editare video). MTH Digital a fost fondată în 2017 și din echipa sa fac acum parte 20 de specialiști în digital marketing care lucrează în parteneriat cu cei peste 50 de clienți ai agenției, majoritatea magazine online.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.